1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere Uyarı: Kayırmacılığa Son!

CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere Uyarı: Kayırmacılığa Son!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Merkezi, belediyelere gönderdiği genelgeyle, ihalelerin internet üzerinden şeffaf bir şekilde açıklanması, belediye hizmetlerinde lüks ve aşırılıktan kaçınılması, taşıt kullanımı, belediye şirketleri ve kadrolarına yapılacak atamalar ve işe alımlarda kişisel ilanlardan kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek imzasıyla CHP’li belediyelere “Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele” genelgesi gönderildi. Belediye kaynaklarının etkin kullanımına yönelik ilkelerin sıralandığı genelgede, kaynakların doğru ve halk odaklı kullanılması, kayırmacılıktan sakınılması, lüksten kaçınılması ve kamu kaynaklarının verimli kullanımına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Genelgede, kayırma, lüks ve israfın önlenmesi amacıyla “Belediye Kaynaklarının Etkin Kullanımına Yönelik İlkeler” benimsenerek uygulanmasının önemine değinildi. CHP’nin kayırma, lüks ve israfı önleme genel yaklaşımı genelgede detaylı bir şekilde anlatıldı. Kamu yönetiminde kayırma, lüks ve israfın önlenmesinin temel ilke olarak kabul edilmesi gerektiği belirtildi. Kamu kaynaklarının verimli ve dengeli bir şekilde kullanılması gerektiği vurgulanarak, belediyelerin de dahil olduğu kamu kurumlarının harcamaları, ihaleleri ve ekonomik işlemleri yaparken israfı önleyici ilkeleri benimsemesi gerektiği vurgulandı. Kamu kaynaklarının sürdürülebilir kalkınma, sosyal adalet ve refahın tüm topluma yayılmasında önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi.

Belediye başkanları ve yöneticilerinin kamu hizmetine seçilmesinin bir ayrıcalık değil, büyük bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Bu nedenle, lüks ve kamu kaynaklarının israfından kaçınılması gerektiği belirtildi. İhale süreçlerinde şeffaflık, lüks ve israftan kaçınma, taşıt kullanımında ölçülü davranma, hizmet dışında harcamalardan kaçınma, yurt dışı görevlendirmelerde toplum yararını gözetme gibi prensiplere sıkı sıkıya bağlı kalınması gerektiği vurgulandı. Atamalarda ve işe alımlarda liyakate önem verilmesi gerektiği, kayırma ve liyakat dışına çıkılmaması gerektiği belirtildi. Bu ilkelerin belediyelerde titizlikle uygulanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Merkezi’nden Belediyelere Uyarı: Kayırmacılığa Son!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin