1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Genel Sekreteri Böke ve Çankaya Belediye Başkanı Güner SODEV Panelinde Çarpıcı Görüşlerini Paylaştı

CHP Genel Sekreteri Böke ve Çankaya Belediye Başkanı Güner SODEV Panelinde Çarpıcı Görüşlerini Paylaştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekonomik Kriz ve Adalet Arayışı: Zenginleşen Azınlık Yoksullaşan Çoğunluk” paneline katıldı. Panelde, SODEV Başkanı Rasim Şişman, SODEV AR-GE Koordinatörü Prof. Dr. Cem Okan Tuncel ve SODEV AR-GE Koordinatörü Prof. Dr. Erinç Yeldan da yer aldı.

Selin Sayek Böke, toplumun iktidarın değişmesini istediğini belirterek, “Sosyal demokrat politikaların uygulanabileceği iktidar zeminini genişleten, dolayısıyla başka bir Türkiye’nin mümkün olduğu gerçeğini bir iktidar alanından ortaya koyabileceğimiz bir sonuç karşımıza çıktı” dedi. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ise panelin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada aslında Türkiye’de geçmişten bugüne uzun yıllardır tartışılan ve en büyük sorunların başında görünen iki başlığı ele alıyoruz. Ekonomik kriz ve adalet arayışı. Ve aslında bu sorunların çözümü de bu güzel etkinliği düzenleyen vakfımızın adında gizli, saklı diye düşünüyorum. O da sosyal demokrasi” şeklinde konuştu.

Selin Sayek Böke, panelde iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi ve adaletin önemine vurgu yaparak, “Adaletin olmadığı hukuk sisteminin işlemediği bir toplumda ekonomik düzenin de sağlıklı işlemesini bunun refah yaratmasının mümkün olmadığı gerçeğini bizzat Türkiye’de yıllardır hep birlikte içinde olarak yaşıyoruz” dedi. Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ise, “Sosyal demokratlar geçmişten bugüne eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve dayanışmadan yana tutumlarıyla hem Türkiye’de hem dünyada en doğru yönetim biçiminin de savunucusu olmuşlardı” şeklinde konuştu.

Panel, katılımcıların fikir alışverişi ve bilgi paylaşımının önemine vurgu yaparak sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Genel Sekreteri Böke ve Çankaya Belediye Başkanı Güner SODEV Panelinde Çarpıcı Görüşlerini Paylaştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin