1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Grup Başkanvekili: ‘Devletin Siyasal Yararları Aleyhine Davranma’ Dedi – İşte Detaylar

CHP Grup Başkanvekili: ‘Devletin Siyasal Yararları Aleyhine Davranma’ Dedi – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen torba kanun teklifi içerisinde AKP’nin “etki ajanlığı” düzenlemesinin bulunduğu bildirildi. CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emir, “Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlara yeni hükümler getirilmesi endişe verici. Bu maddenin uygulanması demokratik sürece katkı sağlamayacak” dedi.

Ayrıca, Emir’in yaptığı açıklamada, düne kadar tartışma konusu olan konuların bugün farklı bir bakış açısıyla ele alınabildiği vurgulandı. “Devletin siyasal yararları aleyhine davranmaktan” ne anlaşıldığının pozisyonunuza, durduğunuz yere ve hayat görüşünüze göre değişebileceği ifade edildi. Emir, yargının ve adaletin tarafsızlığına vurgu yaparak, “Adaletin kılıcı herkese sallanır. Geçmişte suç olarak nitelenen bir eylemi bugün devletin bekası için gerekli görürseniz yargı ne yapacak?” şeklinde konuştu.

Bu gelişmeyle birlikte, torba kanun teklifinin yargı paketinde yer alması ve olası etkileri üzerinde ciddi endişeler dile getirildi. Kanunun dezenformasyon yasasıyla ilgili halkta korku ve panik oluşturarak otosansüre yol açtığı belirtildi. Murat Emir, yasanın amacının ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi güçlendirmek olmadığını açıkça görüldüğünü söyledi. Son olarak, yasal düzenlemelerin belirsizlik ve keyfi uygulamalara olanak tanıdığına dikkat çekildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Grup Başkanvekili: ‘Devletin Siyasal Yararları Aleyhine Davranma’ Dedi – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin