1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “İYİ Partili Milletvekili CHP’ye mi Geçiyor?” – İddialar Yalanlandı!

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “İYİ Partili Milletvekili CHP’ye mi Geçiyor?” – İddialar Yalanlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu’nun CHP’ye katılması yönünde yapılan görüşmelere ilişkin iddialara açıklık getirdi. Günaydın, Kürşad Zorlu’yu kişisel olarak tanımadığını ve herhangi bir tanışıklığının olmadığını belirtti. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yap-işlet-devret modeliyle kamu hazinesinin zarara uğratıldığını iddia etti. En kısa işletme süresini veren firmalara ihalelerin teslim edildiğini ancak bu firmaların çeşitli gerekçelerle süreleri uzattığını ifade etti.

Günaydın, Kuzey Marmara Otoyolu’nda süre uzatmaları talep edildiğini ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın bu ihaleyi alan konsorsiyumun CEO’luğuna geldiğini açıkladı. Bu durumu eleştiren Günaydın, kamu görevlilerinin özel sektör yöneticisi olma yasağını ihlal ettiğini belirtti. Turhan’ın, konsorsiyum CEO’su olarak süre uzatma taleplerinde bulunduğunu ve daha sonra Ulaştırma Bakanı olarak bu talepleri onayladığını aktardı. Bu durumun ülke ekonomisine en az 5 milyar dolarlık zarar verdiğini savundu.

Günaydın, Kürşad Zorlu’nun CHP’ye katılacağı ve bu konuda kendisiyle görüşmeler yapıldığı iddialarına da cevap verdi. Zorlu’yu kişisel olarak tanımadığını ve herhangi bir temaslarının olmadığını belirtti. Bu iddiaların kendisiyle hiçbir alakası olmadığını vurguladı. Günaydın, yap-işlet-devret modeliyle ilgili yaptığı açıklamalarda, halk iktidarıyla soruşturma süreçlerinin başlatılacağını ve kamu zararına sebep olanların hesap vereceğini ifade etti.

Sonuç olarak, Gökhan Günaydın yap-işlet-devret modeliyle ilgili kamu hazinesinin zarara uğratıldığını iddia ederken, eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın süre uzatmalar konusunda sorumlulukları bulunduğunu belirtti. Kürşad Zorlu’nun CHP’ye katılacağı iddialarına da yanıt veren Günaydın, bu konuda herhangi bir ilişkisinin olmadığını ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Halk iktidarıyla gelecek süreçlerde, yap-işlet-devret modellerine yönelik detaylı soruşturmaların yapılacağının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın: “İYİ Partili Milletvekili CHP’ye mi Geçiyor?” – İddialar Yalanlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin