1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Grup Toplantısında Özgür Özel’den Vurucu İstanbul Sözleşmesi ve İsrail Tepkisi

CHP Grup Toplantısında Özgür Özel’den Vurucu İstanbul Sözleşmesi ve İsrail Tepkisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan Genel Başkan Özgür Özel, İstanbul’da yaşanan vahşi cinayetler ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özgür Özel, kadın cinayetlerinin artışına dikkat çekerek, “Bu iktidar kadınları ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. 2021 yılında İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı tek imzayla çıkılması en somut örneğidir” dedi.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İsrail, Türkiye’ye saldıracak” sözlerine tepki gösteren Özel, “Kahvehanede biri söylese ‘Deli misin’ denir” ifadelerini kullandı. CHP’li Uzgel’in de “Erdoğan ‘İsrail’in sonraki hedefi Türkiye’ deyip, hiçbir şey olmamış gibi Saray’ına gidemez” şeklinde açıklamaları oldu.

Özel, partisinin Meclis’te kapalı yapılacak olan İsrail oturumu, ekonomi ve kadın cinayetleri gündemiyle toplandığını belirtti. Ayrıca, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan için başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı.

İstanbul’da yaşanan vahşi cinayetlere ve kadın cinayetlerine değinen Özel, “Şiddeti üreten bu düzenin kendisi” dedi ve siyasi rejimin kadınları eşit görmediğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’e karşı alınacak önlemlerle ilgili değerlendirmeler yapılacağını söyledi.

Özel, ayrıca Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinerek, Erdoğan’ı Esad ile görüşmeye davet etti. Ekrem İmamoğlu’na açılan “ahmak” davasına tepki gösteren Özel, “Aday olursa seçilemesin diye yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Günün öne çıkan haberlerinde, Özgür Özel’in açıklamalarının yanı sıra Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay hakkında çıkan iddialara ilişkin de açıklamalar yapıldı. Durbay, kanser tedavisi gördüğünü ve iftiralarla mahkemede hesaplaşacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Grup Toplantısında Özgür Özel’den Vurucu İstanbul Sözleşmesi ve İsrail Tepkisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin