1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu Kurdu: Rezerv Alan Sorunu İnceleme Altında!

CHP Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu Kurdu: Rezerv Alan Sorunu İnceleme Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, haksızlık iddialarının olduğu Hatay’da Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazların reddedilmesiyle ilgili olarak, belediyenin AKP yönetimine geçmesine tepki göstermek amacıyla Hatay’a dair gelişmeleri takip etmek için “Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu” oluşturduklarını duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan liderliğindeki bu çalışma grubu, bugün Hatay’a gitmeyi planlıyor. Bölgede yapacakları çalışmalar hakkında konuşan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, ilk gündemlerinin “rezerv alan” sorununu ele almak olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalardan biri de CHP lideri Özgür Özel’in grup toplantısında dile getirdiği, “Az hasarlı olarak değerlendirilen yerlerde son anda yıkım kararlarının alındığını takip ediyor ve izliyoruz. Yerinde dönüşümle, depremle ilgili risklerin azaltılmasını amaçlıyoruz. Ancak hak sahiplerinin hakkına saygı duymayı ihmal etmeyeceğiz. Hatay’da hak arayışlarının peşinde olacağız. Çünkü Hatay Gazi’nin şahsi meselesidir. Tüm CHP’lilerin de bu konuda hassasiyeti vardır” şeklindeki sözlere Müzeyyen Şevkin de katılarak, “Rezerv alan sorununda açık bir mülkiyet hakkı ihlali mevcut. Hatay halkı bunun rahatsızlığını dile getiriyor. Hak sahiplerinin mağduriyet yaşamaması adına incelemeler yaparak bir rapor hazırlayacağız” dedi. Ayrıca, bölgedeki kitle örgütleri ile de iletişim halinde olacaklarını belirterek, mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Şevkin, gelecekte de bölgedeki ziyaretlerin devam edeceğini ve kamuoyunun dikkatini çekerek resmi makamların gerekli adımları atmaları için baskı yapacaklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Hatay’a Sahip Çıkıyoruz Çalışma Grubu Kurdu: Rezerv Alan Sorunu İnceleme Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin