1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali’nde Kadınlara Çiçek Dağıttı!

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali’nde Kadınlara Çiçek Dağıttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul il Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Başkanvekili Nuri Aslan ile birlikte İstanbul il Yönetimi, İBB Meclis üyeleri ve ilçe başkanları Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Çelik, coşkuyla karşılandı ve alandaki tribünde oturan kadınlara çiçek dağıttı. “Bizleri bağrına basan bütün Sivaslılara teşekkür ederim” diyerek söze başlayan Çelik, sevgi ve özlemle karşılanmalarından dolayı Sivaslılara teşekkür etti. Festivalde protokol konuşması yapan Çelik, hayat hikayesinden ve Şerefiye’nin kendisi için öneminden bahsetti. Festivalde konuşan Çelik, kendisini Şerefiye’nin sosyal ve kültürel üniversitesi öğrencisi olarak nitelendirdi ve geçmişte köylerde yaşadığı deneyimlerden bahsetti.

Çelik, evinde kendilerine bakan “Boşnak Rahime Nene” ile olan anısını da katılımcılarla paylaştı. Sivas’ta milli mücadelenin planlarının yapıldığını ve Cumhuriyet’in temellerinin burada atıldığını vurgulayan Çelik, Marshall planlarıyla ekonominin emperyalizme bağımlı hale geldiği gerçeğine dikkat çekti. Toplumsal barışın pekiştirilmesi gerektiğini belirten Çelik, ülke genelinde birlik ve beraberliğin yayılması çağrısında bulundu.

Cumhuriyetin 100. yılına girmenin önemini vurgulayan Çelik, Türkiye’nin tarımda, teknolojide ve sanayide üreten bir ülke olması gerektiğini ifade etti. Eğitim seferberliği başlatılması ve Türkiye’nin demokrasisinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Çelik, etnik ve dini bölünmelerin zararlarına dikkat çekti.

Festivalin sonunda Çelik, Aşık Veysel’in sözleriyle konuşmasını tamamladı ve yaşadığı acılara rağmen Sivas’ın birlik beraberlik duygularının öneminden bahsetti. Festival, halay ve konserlerle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şerefiye Kültür ve Sanat Festivali’nde Kadınlara Çiçek Dağıttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin