1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Narin: Türk İslam Modeline Karşıyız

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Narin: Türk İslam Modeline Karşıyız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Kadıköy Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlçe Müdürlüğü önündeki eylemde konuştu. Narin, toplumun laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştırılarak ‘Türk İslam Modeli’ne doğru yönlendirilmesini eleştirdi.

Narin, yaptığı açıklamada, AKP iktidarı tarafından hazırlanan ‘Türkiye Yüzyılı Yeni Maarif Modeli’nin yeni müfredatının uygulanmaya başlanacağını belirtti. Bu programın on yıldır hazırlandığı ancak laiklikten, Atatürk ilkelerinden bahsetmediği ve din derslerine ağırlık verdiği iddialarını dile getirdi.

Narin, müfredatın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerini yok etmeyi hedeflediğini, vatandaş yerine tebaa yetiştirmeyi amaçladığını ve telkin gibi beyin yıkama yöntemlerini içerdiğini savundu.

Ayrıca, programın kız çocuklarının eğitimden uzaklaşmasına, atanamayan öğretmenlerin sorununa ve öğretmen açığına, beslenme sorununa çözüm üretmediğini vurgulayan Narin, son olarak öldürülen öğretmen İbrahim Oktuğan’ı saygıyla anarak şiddetin son bulması için siyasi iklimin değişmesi gerektiğini belirtti.

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve partisi, ‘Erdem, Değer Eylem’ adı altında benimsenen programa karşı olduklarını ve çocukların laik, bilimsel ve özgür düşünen bireyler olmalarını savunduklarını belirtti. Gelecek nesillerin Atatürk’ün özgür, düşünen ve milli değerlere sahip bireyler olmasını istediklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Kadıköy İlçe Başkanı Narin: Türk İslam Modeline Karşıyız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin