1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Kurmayları, İmamoğlu’nun Siyasi Yasak Davası İçin Toplanıyor!

CHP Kurmayları, İmamoğlu’nun Siyasi Yasak Davası İçin Toplanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP yöneticileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasak talebiyle yargılandığı davayı görüşmek üzere yarın İstanbul’da bir araya gelecek. Toplantıda, kesin bir karar beklenmemesi gerektiğini belirten CHP yöneticileri, “Ekrem Bey’e siyasi yasak verilmesi, toplumsal bir infiale sebep olabilir. Bu nedenle siyasi kararlar alarak siyasi mücadele vermek gerekiyor. Biz de tam olarak bunun için toplanıyoruz” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” dediği suçlamasıyla yargılandığı davada incelemenin sürdüğü öğrenildi. İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İmamoğlu’na verilen cezanın istinaf sürecinde olduğu ve CHP yöneticilerinin bu konuda yaptıkları toplantılara yarın bir yenisinin ekleneceği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla düzenlenecek toplantıda, CHP Genel Merkezi temsilcileriyle birlikte İmamoğlu ve avukatlarının da yer alacağı belirtildi. Ankara’dan katılacak heyette, önemli isimlerin bulunacağı ve toplantının saatinin 13.00 olarak planlandığı ifade edildi. Özel’in 24-26 Eylül tarihlerinde ABD temasları nedeniyle toplantıya katılamayacağı bilgisine de yer verildi.

Toplantıda davanın seyri, gelişmeler ve istinaf mahkemesinin itirazı reddetmesi durumunda CHP’nin tutumunun ele alınacağı kaydedildi. Yapılacak toplantının rutin bir şekilde gerçekleştirilen toplantılar arasında olduğunu belirten CHP yöneticileri, bu planlar için bir araya geldiklerini vurguladı.

İmamoğlu’nun da toplantıda yer alması beklenirken, toplantının CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleşeceği ifade edildi. Ankara’da genel merkezde yapılan toplantıların bu kez İstanbul’da yapılacağı ve İmamoğlu’nun kısa süreli de olsa toplantıda yer alacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Kurmayları, İmamoğlu’nun Siyasi Yasak Davası İçin Toplanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin