1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel Erdoğan’a Cevap Verdi: “Kimse Kabadayılık Taslamaya Çalışmasın”

CHP Lideri Özgür Özel Erdoğan’a Cevap Verdi: “Kimse Kabadayılık Taslamaya Çalışmasın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AK Parti’ye oy veren vatandaşlarla ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle cezaevinde kaldıktan sonra CHP lideri Özgür Özel’le bir açılış töreninde yan yana oturmuştu. Bu durum üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel’in özür dilemesi gerektiğini belirtmişti. Özel ise Dilruba Kayserilioğlu adına kendisi özür dilemişti. Ancak bu durum üzerine polemik devam etmiş, Erdoğan da, “Asıl öz eleştiri vermesi gerekenler sokakları ateşe boğanlardır. Milletin otobüslerini yıkan yakanlardır” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. CHP lideri Özel ise bu sözlere cevap vererek eski kavgalara geri dönülmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Özel, Erdoğan’ın özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Benim özür dileyecek bir kelimem yok. Yok efendim Dilruba yanına oturdu. AK Partilileri üzdüyse o gençtir, ben onun adına özür diledim. Şimdi de Erdoğan özür dilesin. Özür dilemek, normalleşme çağrısı yapmak, vatandaşın derdine eğilmek cesaret işi. Bunun maliyetini hesaplarsanız sonunuz geldi demektir” şeklinde konuşmuştu. Ayrıca, Erdoğan’ın Kadir Mısıroğlu’nun ifadeleri için de özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.

Özel’in açıklamalarının devamında, Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın kendisi hakkında açtığı dava konusuna da değinmişti. Özel, Akar’ın daha önce de kendisi aleyhine dava açtığını ve davayı kaybettiğini belirterek, “Hulusi bey o gün 500 bin lira açıp bugün 100 bin liralık dava açıyorsa bugün zevahiri kurtarmaya çalışıyor. Kanun önünde doğruluğum ve haklılığım ispatlanmıştır. Artık o devirler geçti, kimse bulunduğu mevkiye dayanıp kabadayılık taslamaya çalışmasın” ifadelerini kullanmıştı. Özel, siyasi tartışmaların kişisel düzeye inmemesi gerektiğini ve halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Bu tartışmaların ardından, siyasetteki polemikler devam ederken, halkın beklentilerinin ve taleplerinin ise değişmediği gözlemlenmekteydi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel Erdoğan’a Cevap Verdi: “Kimse Kabadayılık Taslamaya Çalışmasın”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin