1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel, New York’ta Sığınmacı ve Filistin Sorunlarına Çözüm Arıyor!

CHP Lideri Özgür Özel, New York’ta Sığınmacı ve Filistin Sorunlarına Çözüm Arıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Özgür Özel, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin en çok sığınmacı barındıran ülke olduğunu ve bu durumun ülkeye çeşitli sıkıntılar yaşattığını belirtti. Özel, CHP olarak sığınmacı düşmanlığına karşı olduklarını, ancak sığınmacı sorununa yol açan politikalara da karşı olduklarını dile getirdi. Avrupa’nın Türkiye’yi sığınmacı sorunuyla baş başa bırakmasının aşırı sağın yükselişine neden olabileceğini ve ileride daha büyük sorunlara yol açabileceğini vurguladı.

Ayrıca Özel, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da dikkat çekerek bu saldırıların sonucunda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve hala devam ettiğini belirtti. Amerikalı ve Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerleri tarafından öldürülmesine de değinen Özel, ABD’nin bu duruma karşı sessiz kaldığını ve vatandaşını koruyamadığını ifade etti. Sosyalist Enternasyonal’in bu gibi durumlarda aktif bir şekilde yer alması gerektiğini ve insan haklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirtti ve Filistin’e ziyarette bulunacağını açıkladı. Gazze’de acil ateşkes sağlanması, insani yardımların geçişine izin verilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması için Sosyalist Enternasyonal’in Ortadoğu Komitesi’nin aktif rol alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bir sonraki toplantının Ramallah’ta yapılmasını önerdi ve artık somut adımlar atma zamanının geldiğini vurguladı.

Sonuç olarak, Özgür Özel’in Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısındaki konuşması Türkiye’nin sığınmacı sorunu ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları gibi önemli konulara dikkat çekti. Ayrıca Sosyalist Enternasyonal’in bu konularda aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayarak somut adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel, New York’ta Sığınmacı ve Filistin Sorunlarına Çözüm Arıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin