1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel ve İmamoğlu’ndan Beklenen Toplantı

CHP Lideri Özgür Özel ve İmamoğlu’ndan Beklenen Toplantı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’dan Mehtap Gökdemir’in bildirdiğine göre, siyasi bir yol haritası oluşturma konusunda CHP lideri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı pazar günü bir araya gelebilir. CHP’li yetkililer, “Dosya onaylanırsa, temyiz etme hakkımızı kullanarak Yargıtay’a gideriz” açıklamasında bulundu. Hukuki süreci değerlendiren yetkililer şunları ekledi: “Yargıtay’da verilen ceza kesinleşirse siyasi yasak uygulanmış olur. AYM’ye bireysel başvuru hakkı doğar ve hak ihlali durumunda AYM dosyayı yeniden değerlendirme talebiyle inceler. Sonrasında AİHM’e de başvuru yapılabilir.”

İstinaf mahkemesinden olumsuz bir karar çıkması halinde siyasi bir yol haritası belirleneceğini belirten yetkililer, “Yapılacak toplantılar ve atılacak adımlar belirlenir. Örneğin, olumsuz bir kararın ardından 50 bin kişi Saraçhane’ye akın edebilir. CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na destek vereceğini vurgular ve konunun artık yalnızca bir belediye başkanının yargılandığı bir dava olmadığı, Türkiye’yi ilgilendiren bir durum haline geldiği ifade edilir.”

Kulislerde konuşulan “olumsuz bir karar alınması durumunda İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı gösterileceği” senaryosu ve İstanbul’daki toplantıya yapılan göndermeler hakkında bilgi veren yetkililer, “Seçime daha 4 sene var. Toplantıda ‘olumsuz bir karar çıkarsa Ekrem Bey’i aday yapalım’ gibi bir konu konuşulmadı” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel ve İmamoğlu’ndan Beklenen Toplantı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin