1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel’den Çarpıcı İddialar: “Geçim Yoksa Seçim Var”

CHP Lideri Özgür Özel’den Çarpıcı İddialar: “Geçim Yoksa Seçim Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Halk Buluşmaları” çerçevesinde Kırıkkale’de vatandaşlarla bir araya geldi. İlk ziyaretini Kırıkkale İl Başkanlığı’na yapan Özel, daha sonra Belediye Başkanı Av. Ahmet Önal’ın makamına geçti. Burada sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Özel, ardından belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. Özel, gerçekleştirdiği her 105 mitingde emeklilerin sorunlarını dile getirdiğini vurgulayarak, eski yıllarda uygulanan intibak yasası, vergi iadesi beklentileri ve sağlık alanındaki maaş kesintileri gibi konulara değindi. Emekli maaşlarındaki düşüşü eleştiren Özel, AK Parti döneminde yaşanan maaş düşüşlerine dikkat çekti.

Asgari ücret konusuna da değinen Özel, günümüzde asgari ücretin düşüklüğüne ve emekli maaşlarının erimesine işaret ederek, eski yıllardaki maaşların altın karşılığını bugünkü durumla kıyasladı. Özel, Türkiye’deki ekonomik sorunlara dikkat çekerek, CHP’nin iktidara gelmesiyle emeklilerin, asgari ücretlilerin ve diğer kesimlerin sorunlarının çözülebileceğini vurguladı. Özel, 31 Mart seçimlerinde oluşturulan Türkiye ittifakının önemine değinerek, birlik ve işbirliğinin önemini vurguladı. TBMM’deki özel oturum ve ek vergi konularına da değinen Özel, hükümetin politikalarını eleştirdi.

Makine Kimya Endüstrisi’nin özelleştirilmesine karşı çıkan Özel, MKE’nin işçi sağlığı ve güvenliği konularında yaşanan sorunları gündeme getirdi. Türkiye’deki sığınmacı sorununu da eleştiren Özel, kötü dış politikanın sonuçlarına işaret etti.Özel, Türkiye ittifakının yeniden kurulması gerektiğini ve seçimlerde halkın geçim sorunlarına odaklanması gerektiğini belirtti. Gelecek seçimlerde ekonomik zorlukların etkili olacağını ifade eden Özel, halkı seçimlerde doğru tercih yapmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel’den Çarpıcı İddialar: “Geçim Yoksa Seçim Var”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin