1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel’den Erdoğan’a çağrı: “İsrail ile ticareti durdurun!”

CHP Lideri Özgür Özel’den Erdoğan’a çağrı: “İsrail ile ticareti durdurun!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını sürdürmesi üzerine, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “ticareti durdurun” çağrısında bulundu. Özel, Antalya ziyareti kapsamında Alanya’yı ziyaret ederek Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları, Antalya İl Başkanı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Milletvekilleri de Özgür Özel’e eşlik etti.

Özgür Özel, Alanya Belediyesi’nin geçmiş dönemden devraldığı ağır bir borç yüküne rağmen, belediyenin yaptığı çalışmaları ve projeleri takdirle karşıladı. Soylu ve sosyal belediyecilik anlamında önemli adımlar atıldığını belirten Özel, şehirdeki altyapı çalışmaları, kırsal mahallelerin asfaltlanması ve yeni Belediye Hizmet Binası gibi projelerin hayata geçirilmesini olumlu buldu. Ayrıca Özel, Alanya Belediyesi’nin Aralık ayı Meclisi’ni düzenleyeceği mekân hakkında da Belediye Başkanı’na destek verdi.

Festivalin düzenleneceği Gazipaşa’ya geçiş yapan Özgür Özel, 14. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ne katıldı. Burada da İsrail ile olan ticaret ilişkilerine değinen Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, İsrail ile yapılan ticaretin durdurulması gerektiğini vurguladı. Özel, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı önlem alınması ve ticaretin durdurulması çağrısını festivalde de dile getirdi.

Özgür Özel’in Alanya ve Gazipaşa ziyaretleri, siyasetin yanı sıra ekonomik ilişkiler ve insan hakları konularına da değinerek, Türkiye’nin dış politika ve ticari ilişkilerindeki duruşunu eleştirdiği önemli bir ziyaret oldu. CHP Genel Başkanı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı Türkiye’nin net bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizerken, ticaretin insan hakları ihlallerine araç olmaması gerektiğini vurguladı. Özel’in çağrısı, Türkiye’nin dış politikadaki yönelimlerini ve ticari ilişkilerini sorgulayan bir çıkış olarak dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel’den Erdoğan’a çağrı: “İsrail ile ticareti durdurun!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin