1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel’den İsrail İddiası: “İran Cumhurbaşkanı’nın Ölümünde İsrail’in Parmağı Var mı?”

CHP Lideri Özgür Özel’den İsrail İddiası: “İran Cumhurbaşkanı’nın Ölümünde İsrail’in Parmağı Var mı?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Samsun’da Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Özel, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın öldüğü helikopter kazasına ilişkin, İsrail’i işaret ederek “Bu süreçte, bu olayla, bölgede yaşananların bir bağlantısı var mıdır? Olmadığını ümit etmek isteriz, bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz” dedi.

Özel, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin konuşarak Samsun’da yapılan seçim sonuçlarına değindi. “Samsun’un kazanılmamış olması, yüreğimizde yaradır. Hem büyükşehirde, hem de ilçe belediyelerinde Samsun’da birinci parti olamamışsak oturup düşüneceğiz, özeleştiri yapacağız ve mutlaka Samsun’da akışı değiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Ardından belediye önünde kürsü kurularak vatandaşlara seslenen Özel, seçim sonuçlarına değinerek şunları söyledi: “Uşak, Afyon, Kütahya, Amasya, Kastamonu gibi şehirler kazanılmışken, ilk adımın şehri Samsun kazanılmıyorsa, başta genel başkan olarak yüzüm yerdedir. Benim, Samsun seçim sonuçlarından sonra yüzüm yerdedir. Buna kim inanıyorsa, gelsin katkı versin. Kim inanıyorsa, gelsin partiye üye olsun.”

Özel, ayrıca yöneticilerden yorulanların yolunun açık olacağını belirterek enerjisi olanların kalması çağrısında bulundu. Ayrıca, partiyi aşağı çekenlerin partide yeri olmadığını vurguladı.

Anayasa konusuna da değinen Özel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Eşitlik İçin Kadın Platformu’nun temsilcileriyle görüştü. “Mevcut Anayasa’ya uymayanlarla Anayasa yapılmaz. İstanbul Sözleşmesi’ni hukuksuzca feshedenlerle yeni bir anayasa konuşmak zaman kaybı olur” şeklinde konuştu.

Özel’in Samsun ziyareti ve yaptığı açıklamalar, CHP’nin seçim sonuçlarına ilişkin özeleştiri yaparak daha etkili ve başarılı olma çabasının bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Özel, partisinin Samsun’da başarılı olamaması durumunda gereken adımları atacaklarını ve partiyi daha güçlü bir konuma getireceklerini vurgulayarak, gelecek seçimlere hazırlık yapacaklarını ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel’den İsrail İddiası: “İran Cumhurbaşkanı’nın Ölümünde İsrail’in Parmağı Var mı?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin