1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Lideri Özgür Özel’den Sert Açıklamalar: “Gezi’ye Darbe Girişimi Diyerek…”

CHP Lideri Özgür Özel’den Sert Açıklamalar: “Gezi’ye Darbe Girişimi Diyerek…”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, dış politikalarına vurgu yaparak, “Türkiye’de ana muhalefet partisiyiz ancak yurt dışında Türkiye’nin partisiyiz ve gelecekte Türkiye’yi yönetecek iktidar partisi olacağız.” dedi. Ayrıca, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yaptığı konuşmada Azerbaycan ile Konsey arasındaki gerilime değinerek, Azerbaycan’ın Konsey’den çıkmasına yol açan duruma dikkat çekti ve Azerbaycan’ın Avrupa’da yeniden temsil edilmesi için çağrıda bulundu.

Özel, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını da kınayarak, Uluslararası Adalet Divanı’nın “saldırıları durdurma” kararına rağmen yaşanan kayıplara işaret etti. Ayrıca Norveç, İspanya ve İrlanda’nın Filistin’i tanıyacaklarını duyuracak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gezi Parkı eylemlerinin 11. yıl dönümünde de konuşan Özgür Özel, tutuklu bulunan isimlere vurgu yaparak, hak ihlallerine dikkat çekti. Ayrıca İliç maden faciasıyla ilgili yaşananlar hakkında da açıklamalarda bulunan Özel, toprak kayması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili üzüntülerini dile getirdi. Faciada yaşanan ihmaller nedeniyle sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın detayları gelecek…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Lideri Özgür Özel’den Sert Açıklamalar: “Gezi’ye Darbe Girişimi Diyerek…”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin