1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Liderinden Elektrik Faciası Açıklaması: “Esas Hesap Verecek Bu İktidar!”

CHP Liderinden Elektrik Faciası Açıklaması: “Esas Hesap Verecek Bu İktidar!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa’da Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada İzmir’de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından İZSU Genel Müdürü’nün gözaltına alınmasına ilişkin konuştu. Özel, ilk gün olayı duyduğunda sorumlular kimse hesap versin dediğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na ‘Savcılar ne bilgi, belge istiyorlarsa verin’ dediğini ifade eden Özel, suçun CHP’nin personelinde veya yönetiminde olup olmadığını öğrenmek istediklerini dile getirdi. Elektrik dağıtım şirketlerinden çok sayıda elemanın ve yöneticinin gözaltına alındığına dikkat çeken Özel, İZSU’dan da tutuklamaların olduğunu belirtti. Bugünkü İZSU Genel Müdürü ile ilgili gözaltı kararı olduğunu söyleyen Özel, CHP’nin haksızlığa karşı mücadele edeceklerini ancak yargının önünde durmayacaklarını vurguladı.

Çorlu tren kazası, Soma, Gar katliamı, Afyon’daki cephanelik patlaması, Sakarya Hendek’teki havai fişek patlaması gibi olaylarda sadece konunun AK Parti’ye yönlendirildiğini belirten Özel, adaletin herkese eşit şekilde uygulanmasını savundu. Elektrik dağıtım şirketinin sorumluluğunun büyük olduğunu vurgulayan Özel, bu şirketi özelleştirenlerin de suçlu olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Özelleştirmenin sonuçlarıyla ilgili uyarıları dikkate almadıklarını söyleyen Özel, özelleştirmenin kamu yararı olmadığını ifade etti. Bakım, onarım sorunları ve ihmalin yol açtığı felaketlere dikkat çeken Özel, özelleştirmenin zararlarını anlattı.

Meclis’e Araştırma Komisyonu önerdiklerini ancak kabul edilmediğini belirten Özel, bu faciadan ders alınması gerektiğini ve benzer can kayıplarının yaşanmaması için komisyonun kurulması gerektiğini savundu. CHP lideri, sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak adaletin önünde siyaseten engel olmayacaklarını fakat CHP’li belediyelerin sadece partili olması nedeniyle suçlanmasına karşı olduklarını dile getirdi. Elektrik dağıtım şirketlerini özelleştiren iktidarın esas sorumlu olduğunu belirten Özel, bu konuda gereken hesabın verilmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Liderinden Elektrik Faciası Açıklaması: “Esas Hesap Verecek Bu İktidar!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin