1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den çarpıcı açıklama: “İktidar deprem konutlarını eline yüzüne bulaştırdı”

CHP Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den çarpıcı açıklama: “İktidar deprem konutlarını eline yüzüne bulaştırdı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, iktidarın deprem konutlarıyla ilgili yaşanan teslimat sorunlarına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılacak 650 bin konuttan 1 yıl içinde 350 bininin teslim edileceği sözünü verdiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarının bu sözlerle çeliştiğini belirtti.

Kurum’a göre, 11 ilde 76 bin konutun teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun tamamlanacağını ifade eden Dr. Şevkin, iktidarın verdiği açıklamalar arasındaki çelişkiyi vurguladı. Ayrıca, TOKİ’nin lüks ve yüksek fiyatlı konut inşaatlarına hız verirken deprem konutlarının tamamlanmamasına dikkat çekti. Dr. Şevkin, “İktidar mensuplarının açıklamaları tutarsızlık içeriyor. Şu ana kadar kaç konutun teslim edildiği belirsiz. TOKİ’nin önceliği lüks konutlar olmamalı, depremzedelere öncelik verilmeli” dedi.

Deprem konutları ve lüks TOKİ konutlarında incelemelerde bulunan Dr. Şevkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği taahhütlerin yerine getirilmediğini ve depremzedelerin hala konteynerlerde yaşadığını vurguladı. Ayrıca, deprem vergilerinin depreme karşı kullanılmadığını belirterek, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların rızası olmadan arazilerinin konut rezerv alanı ilan edildiğine dikkat çeken Dr. Şevkin, Hatay ve diğer illerde afetzedelerden mülkiyet haklarından vazgeçmelerinin istendiğini ve bu durumun anayasal hakların gaspı anlamına geldiğini söyledi. Dr. Şevkin, TOKİ’nin deprem konutlarının tamamlanması gerektiğini vurgulayarak lüks konut inşaatlarına öncelik verilmemesi gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’den çarpıcı açıklama: “İktidar deprem konutlarını eline yüzüne bulaştırdı”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin