1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Erol: “Maden İlçesi Felaketi TEDBİRSİZLİKTEN!”

CHP Milletvekili Erol: “Maden İlçesi Felaketi TEDBİRSİZLİKTEN!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi üzerinde yaptığı konuşmada Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinin ekonomisine büyük katkı sağlayabileceğini vurguladı. Erol, CHP olarak madenciliğe ve yeraltı kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına karşı olmadıklarını belirterek konuya ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Erol, Elazığ’ın Maden ilçesindeki bakır işletmesinde yaşanan maden pahasının döküldüğü alanın fotoğraflarını sunarak, “İliç’te yaşanan bir heyelan değil bana göre tedbirsizlikten kaynaklanan bir felaket. İliç gibi Elazığ’ın Maden ilçesini tehdit eden yanlış bir uygulama” şeklinde konuştu. Erol, Maden ilçesinin riskli bir bölge ilan edildiğini ve heyelan bölgesi olduğunu belirterek, heyelan bölgesine dökülen pahanın yerleşim bölgesini tehdit ettiğini ve ulaşımı engelleyebileceğini ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bu konuda verdiği cevabı dile getiren Erol, “Teknik olarak bu pasanın buradan kaldırılması mümkün değil” dedi.

Erol, bu durumun Elazığ’ı ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya bırakabileceğini belirterek, İliç Araştırma Komisyonu’nun Elazığ’a gelerek durumu incelemesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Ancak, Erol’un yapılan uyarılara rağmen yaşanan felaketin ardından herhangi bir eylem yapılıp yapılmadığı belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Erol: “Maden İlçesi Felaketi TEDBİRSİZLİKTEN!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin