1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Kayıhan Pala’dan çarpıcı açıklamalar: Sağlıkta Dönüşüm Programına Son Verilmeli!

CHP Milletvekili Kayıhan Pala’dan çarpıcı açıklamalar: Sağlıkta Dönüşüm Programına Son Verilmeli!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, sağlık alanında yaşanan son skandallara dikkat çekerek, “Sağlıkta dönüşüm programından bir an önce vazgeçilmeli. Sağlık hakkına özgü düzenlemeler yapılmalı.” açıklamasını yaptı.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Pala, Yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Pala, “Çok uzun bir iddianamesi var. Bilgilere baktığımızda, iki temel sorunun varlığına tanıklık ediyoruz. SGK’nin dolandırılması amacıyla yatması gerekmeyen bebeklerin yatırıldığı, daha kısa sürede çıkarılması gereken bebeklerin uzun zaman yatırıldığı ve hatta yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada bebeklerin ilaçlarının kendilerine verilmeyerek dışarıda, belki de yurt dışında o ilaçların satıldığına ilişkin iddialar var.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Pala, sağlık sisteminde daha etkin bir denetleme mekanizmasının şart olduğunu belirtti.

Pala, yenidoğan çetesinin detaylı bir şekilde araştırılması gerektiğini vurgulayarak, “Yapılması gerekenler; ilk olarak söz konusu çete ayrıntılı olarak araştırılmalı. Tamamı almaları gereken en yüksek cezayı almalılar. Biz de bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sağlıkta dönüşüm programından bir an önce vazgeçilmeli. Sağlık hakkına özgü düzenlemeler yapılmalı.” ifadelerini kullandı. (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Kayıhan Pala’dan çarpıcı açıklamalar: Sağlıkta Dönüşüm Programına Son Verilmeli!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin