1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Sarıgül’den Eğitimde Devrim Niteliğinde Öneriler!

CHP Milletvekili Sarıgül’den Eğitimde Devrim Niteliğinde Öneriler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mustafa Sarıgül, eğitim alanında önemli açıklamalarda bulundu. Sarıgül, bütçeden eğitime ayrılan payın artırılması gerektiğini vurgulayarak hükümete çağrıda bulundu. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Sarıgül, Türkiye’nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu belirtip, cehaletle mücadele etmeden toplumun gelişemeyeceğini ifade etti. Sarıgül, mevcut ve gelecek hükümetlerden bütçeden eğitime ayrılan payın artırılmasını istedi.

CHP Milletvekili, öğrencilere ücretsiz yemek verilmesi gerektiğini de dile getirdi. Okullarda kahvaltı yapamayan ve beslenme ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler için devlet okullarında ücretsiz süt, su ve öğle yemeği desteği sağlanması gerektiğini söyledi. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına bu tür desteklerin önemli olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerin maaşları ve çalışma koşullarına da dikkat çeken Sarıgül, öğretmenlerin yeterli maaş alamadığını belirtti. Öğretmenlerin mutlu olması ve işlerini daha iyi yapabilmeleri için maaşlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Sarıgül, kadrolu ve ücretli öğretmenlerin hepsine destek olunması gerektiğini dile getirirken, atama sayılarının ihtiyaca göre yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca köy okullarının tekrar açılması gerektiğini ve taşımalı eğitim uygulamasına son verilmesi gerektiğini belirtti. Nitelikli eğitim ve eşit fırsatlar sağlanmadan ilerlemenin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Ayrıca, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tüm öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi önerisinde bulundu. Öğretmenlerin günlerinde mutlu olmaları ve özverili çalışmalarının ödüllendirilmesi gerektiğini belirterek öğretmenlerin toplumda daha fazla değer görmesi gerektiğini ifade etti. Mustafa Sarıgül’ün eğitim alanında yapmış olduğu çağrılar ve öneriler, eğitim sistemimizde iyileşme sağlanması adına önemli adımlar olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Sarıgül’den Eğitimde Devrim Niteliğinde Öneriler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin