1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Milletvekili Süleyman Bülbül: “AKP Hükümeti, Muhalifleri Korkutmakla Meşgul!”

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül: “AKP Hükümeti, Muhalifleri Korkutmakla Meşgul!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Noterlik Kanunu’na ilişkin yapılacak değişiklikleri eleştirdi. Bülbül, Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacak olan torba yasada yer alan maddeleri sert bir dille eleştirdi. Bülbül, “Toplumun cezasızlık politikalarını konuştuğu bir dönemde, AKP iktidarı muhalifleri korkutmakla meşgul” dedi. Yapılan değişikliklerin basın hürriyetini ve ifade özgürlüğünü hedef aldığını belirten Bülbül, hükümeti sert bir şekilde eleştirdi.

Noterlik Kanunu’nda yapılacak değişikliklerin yarın Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanacağını hatırlatan Bülbül, “Etki ajanlığı” suçunun torba yasada yer almasına tepki gösterdi. Özellikle kamunun tepkisiyle dikkat çeken bu değişikliğin basın özgürlüğüne zarar verebileceğini vurgulayan Bülbül, hükümetin adımlarını sert bir dille eleştirdi.

Bülbül, AKP’nin muhalif sesleri susturmak için çaba gösterdiğini ve basın özgürlüğünü kısıtladığını belirtti. Yapılan düzenlemelerin anayasa ilkelerine aykırı olduğunu savunan Bülbül, hükümetin demokrasiye zarar verdiğini ifade etti. Sade vatandaşların dahi bu düzenlemelerden etkilenebileceğini söyleyen Bülbül, hükümetin siyasi amaçlarını gerçekleştirmek için yasaları kullandığını öne sürdü.

Bülbül, yapılan düzenlemelerin Anayasa’ya aykırılık teşkil ettiğini ve demokrasiyi tehlikeye attığını belirterek, komisyonlarda ve Genel Kurul’da seslerini yükseltmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Milletvekili Süleyman Bülbül: “AKP Hükümeti, Muhalifleri Korkutmakla Meşgul!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin