1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. CHP OSMANGAZİ’DE SÜREKLİ GERİLİM RÜZGARLARI

CHP OSMANGAZİ’DE SÜREKLİ GERİLİM RÜZGARLARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in Tartışmalı Geçmişi ve Partide Yarattığı Rahatsızlık

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in seçim öncesi ve sonrası stratejileri, CHP Osmangazi örgütünde ciddi rahatsızlıklara neden olmaya devam ediyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, Çelikten’in bu stratejilerine destek veren bir ismin eski ilçe başkanı olduğu iddia edildi. Ancak CHP kulislerinde konuşulan en çarpıcı iddia, mevcut İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in sabıka kaydı. Çelikten’in birden fazla sabıka kaydının bulunduğu ve bunlardan birinin kaçak elektrik kullanmaktan kaynaklandığı öne sürülüyor.

CHP Osmangazi’de Tehlikeli ve Sıkıntılı Siyaset

CHP Osmangazi İlçesi’nde neredeyse her gün bir kaos yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bursa Halk Gönüllüleri Derneği adına yapılan bir açıklama, ortalığı karıştırdı. Dernek temsilcisi kameralar önünde, “Bizi Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten görevlendirdi ve yetkimiz olmadan partinin üyelik sistemine girmemize izin verdi, kişisel verilerin bulunduğu bilgilere ulaşmamıza sebep oldu,” dedi. Bu açıklamanın ardından bazı parti üyeleri adliyeye giderek Çelikten hakkında suç duyurusunda bulundu.

Osmangazi’de Sürekli Gerilim

Çelikten’in seçim öncesinde Erkan Aydın’a karşı olan tavrı gündeme gelmiş ve kulislerde konuşulmuştu. Bu gerilimin seçimlerden sonra da devam ettiği ve örgüt içinde huzursuzluğa neden olduğu söyleniyor. CHP örgütünün iddialarına göre, bu durum bazı partililer tarafından fırsata çevrilmek isteniyor. Başkan Erkan Aydın’a karşı oluşturulmak istenen muhalefeti daha da güçlendirme girişimleri yapılıyor.

İddiaların Detayları

İddialardan biri, eski ilçe başkanı Recep Çohan’ın Çelikten’e çeşitli yönlendirmeler yaptığı yönünde. Çohan’ın, “Bozbey’e daha yakın olursak Aydın ile daha kolay mücadele ederiz,” şeklinde konuşmalar yaptığı CHP kulislerinde dilden dile dolaşıyor. Ayrıca, CHP kulisleri bu yaşananlara CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın arka planda destek verdiğini iddia ediyor. Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in ise Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın belediyede attığı her adımı takip ettirdiği belirtiliyor.

Çelikten’in Sabıka Kaydı İddiaları

CHP’de İlçe Başkanı ile ilgili son derece ciddi bir iddia ortaya atıldı. Çelikten’in 2011 ve 2012 yıllarında iki defa kaçak elektrik kullanmaktan ceza aldığı, sabıka kaydının kabarık olduğu ve aldığı cezalar sonrası “kamuda herhangi bir görev yapamaz” kararının mahkeme tarafından verildiği iddia ediliyor. Eğer bu durum doğruysa, kaçak elektrik kullanmaktan ceza alan bir kişinin nasıl olur da siyasi bir partide ilçe başkanlığı gibi önemli bir görevde olabildiği sorgulanmalı. Çelikten’in diğer sabıka kayıtlarının da olduğu ve bu kayıtlardan birinin tehdit ile alakalı olduğu gelen bilgiler arasında.

CHP Genel Merkezi Haberdar mı?

CHP Genel Merkezinin bu konu ile ilgili bilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Osmangazi İlçe Başkanı Çelikten’in Ankara’ya görüşmeye gideceği bilgisine ulaşıldı. Eğer Çelikten hakkındaki iddialar doğruysa, CHP Genel Merkezi’nin bundan sonra siyaset yapacağı kişilerden sabıka kaydı istemesi gerekecek. Çünkü bu partide gençlere ve siyaset yapmak isteyen tertemiz insanlara, örnek liderler gerekecek.

Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten hakkında yapılan iddialar ile ilgili kendisinin cevap hakkı her zaman vardır. İA HABER olarak her zaman ispatlara açığız.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP OSMANGAZİ’DE SÜREKLİ GERİLİM RÜZGARLARI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin