1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel: “Altı Oklu Simgemizin Renkleri Değişmeyecek!”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel: “Altı Oklu Simgemizin Renkleri Değişmeyecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, partinin simgesinde bulunan altı okun devletçiliği temsil eden renklerin değişeceği iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yücel, partinin altı oklu simgesinin Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkelerini simgelediğini belirtti. Partinin bayrağında ise kırmızı zemin üzerine beyaz altı oklu bir bayrağın bulunduğunu ifade etti.

Genel Başkan Özgür Özel ise ‘devletçilik’ okunun partinin çevreci, doğa dostu ve sürdürülebilir politikalarına bağlılığını temsil ettiğini vurgulayarak, çevreciliği yeşil renk ve kadın-erkek eşitliğini mor renkle sembolize ettiklerini belirtti. Bu renklerin devletçilik anlayışını temsil etmek amacıyla seçildiğini söyledi.

Parti simgesi ve bayrağıyla ilgili herhangi bir değişiklik planlarının olmadığını vurgulayan Yücel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan bir parti olduğunu ifade etti. Yapılan Kadın Kolları Kurultayı’nda Genel Başkan Özgür Özel’in yaptığı açıklamaların yanlış anlaşılabileceğini belirterek, herkesin anlayabileceği bir dil kullanarak bu konuda açıklama yapma gereği duyduklarını dile getirdi.

Deniz Yücel’in açıklamalarıyla, CHP’nin simgesinde ve bayrağında yer alan renklerin devletçilik yanı sıra çevreci politikalar ve kadın-erkek eşitliğini de temsil ettiği net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Partinin ilkelerini ve değerlerini ifade eden simge ve bayrakta herhangi bir değişikliğin olmayacağı vurgulanarak, yanlış anlaşılmaların önüne geçilmeye çalışıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin devletçilik anlayışıyla birlikte çevreci ve eşitlikçi politikalarıyla Türkiye’ye yeni bir vizyon getireceği belirtildi. Sonuç olarak, parti simgesi ve bayrağındaki renklerin değişmeyeceği ve CHP’nin ilkelerinden taviz vermeden ilerlemeye devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel: “Altı Oklu Simgemizin Renkleri Değişmeyecek!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin