1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Halkçı Belediyecilik İçin Sert Çıkış: “Belediyelere Yerleştirdiğiniz Böceklerin Hesabı Sorulacak”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Halkçı Belediyecilik İçin Sert Çıkış: “Belediyelere Yerleştirdiğiniz Böceklerin Hesabı Sorulacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yücel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Türk halkının CHP’yi 1’inci parti yaparak CHP’ye önemli bir sorumluluk verdiğini belirtti. Hafta başında gerçekleşen olağan MYK toplantısının ardından bugün yine MYK toplantısının yapıldığını ve Parti Meclisi toplantısının halen devam ettiğini ifade etti. 20-21 Nisan tarihlerinde ‘İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği’ çalıştayının il başkanları ve belediye başkanlarıyla birlikte gerçekleştirileceğini duyurdu. Ayrıca genel merkez bünyesinde kurulan ‘Yerel Yönetimler Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi’ ile yerel yönetimlerde farklı bir sistem oluşturacaklarını belirtti. Bu birimde görev yapacak olan kişilerin deneyimlerinin belediyelerin bütçelerinin daha verimli kullanılmasında yol gösterici olacağını söyledi.

Yücel, 31 Mart seçimlerinde milli iradenin sandığa yansıdığını vurgulayarak, artık şeffaf, hesap verebilir ve halka hizmet eden belediyeciliğin yapılması gerektiğini belirtti. Belediyelerin artık halka hizmet edeceğini ve para kaynaklarının kısıldığını ifade etti. Ayrıca Afyonkarahisar Belediyesi’nde dinleme cihazları bulunduğu iddiasının araştırılacağını ve belediyelere yapılan usulsüzlüklerin hesap sorulacağını belirtti.

Yücel, emeklilerin ve çalışanların mağdur olduğunu, gençlerin ise işsizlikle mücadele ettiğini söyleyerek, ekonomik koşulların düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Her şeye rağmen AKP iktidarının ekonomik olarak büyüdüğünü söylemesini eleştirdi. CHP Grubu’nun Meclis’e sunduğu en düşük emekli maaşının asgari ücrete çekilmesi teklifinin sürekli ertelendiğini ve AKP’nin emeklilerin sorunlarını ciddiye almadığını dile getirdi. Emeklilere yönelik yapılan adaletsizliklerin artık son bulması gerektiğini belirtti ve AKP’nin halkın tepkisine kulak vermesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Yücel AKP iktidarının yerel seçimlerde halkın tepkisini aldığını ve artık gerçekleri görmesi gerektiğini söyledi. Halkın beklentilerine cevap veremeyen AKP’nin ekonomik büyümesinin emeklilere ve halka yansımadığını vurguladı. Halkın verdiği mesajı AKP’nin anlaması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den Halkçı Belediyecilik İçin Sert Çıkış: “Belediyelere Yerleştirdiğiniz Böceklerin Hesabı Sorulacak”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin