1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den sert çağrı: “İstanbul’daki kadın cinayetlerine dur de, derhal istifa et!”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den sert çağrı: “İstanbul’daki kadın cinayetlerine dur de, derhal istifa et!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’daki kadın cinayetleri ve taciz olaylarına karşı dikkat çekti. Yücel, kadınların evde, işte, sokakta ve yurtta can güvenliğini sağlayamayanları eleştirerek, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkanları ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nu uygulamayanları kınadı.

Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı şiddetteki artışın tesadüfi olmadığını savunan Yücel, bu durumu politik tercihlerin ve siyasi anlayışın bir sonucu olarak değerlendirdi. AKP’nin cezasızlık politikaları ve ‘iyi hal’ indirimleriyle kadınlar için yaşanamaz bir Türkiye oluşturduğunu belirtti. Kadını aşağılayan ve hor gören zihniyetin boğulacağını dile getiren Yücel, İstanbul’da yaşanan iki kadın cinayeti sırasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın “Teknofest” paylaşımı yapmasını eleştirdi ve istifaya davet etti. Canilerin sokakta kadınlara tacizde bulunurken ve vahşi cinayetler işlerken, halkın gündemine uygun olmayan bir İçişleri Bakanının Türkiye’nin yüz karası olduğunu söyledi.

Yücel’in açıklamaları kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerin artışı karşısında toplumun duyarlı olması gerektiğine işaret etti. Kadınların güvenliğinin korunması ve haklarının savunulması için tüm kesimlerin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kadına karşı şiddet konusunda yasaların etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.

Deniz Yücel’in sosyal medya üzerinden yaptığı bu açıklama, kadına karşı şiddetin ve cinayetlerin önlenmesi için toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Kadınların güvenliğinin sağlanması ve haklarının korunması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Yücel, siyasi otoritenin de bu konuda etkili adımlar atması gerektiğini dile getirdi. Kadına karşı şiddetin son bulması ve kadınların özgürce yaşayabilmesi için toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek ortak çözüm bulması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Sözcüsü Deniz Yücel’den sert çağrı: “İstanbul’daki kadın cinayetlerine dur de, derhal istifa et!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin