1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Sözcüsü, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu Yenidoğan Çetesi Açıklamasıyla Sert Bir Dille Eleştirdi

CHP Sözcüsü, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu Yenidoğan Çetesi Açıklamasıyla Sert Bir Dille Eleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 12 bebeğin ölümü sırasında İstanbul’da İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu, Yenidoğan Çetesi ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle sert bir dille eleştirdi.

Bakan Memişoğlu’nun “Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor” sözlerine CHP Sözcüsü “Be insanlıktan nasibini almamış adam! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi!” dedi.

Türkiye’nin gündemine oturan 12 bebeğin ölümü olayına karışan Yenidoğan Çetesi ile ilgili dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na eleştiriler sürüyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sosyal medya hesabı üzerinden Memişoğlu’nu sert bir dille eleştirdi. Yücel, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık skandallarından biri yaşanıyor. Bebekler para için öldürülüyor. Sağlık Bakanı çıkmış, hiç utanmadan ‘Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor’ diyor. Kamuoyu meşgul ediliyor öyle mi? Be insafsız! Be vicdansız! Be insanlıktan nasibini almamış adam! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi! Siz o bir damlacık bebeklerin canını, sağlığını korumanız gerekirken, başka işlerle meşguldünüz. Önce İstanbul İl Sağlık Müdürüyken, sonra da bakan olunca tarikatlara makam ve mevki aramakla meşguldünüz. Kamu hastanelerini bitirmekle, sağlığı ticarileştirmekle, randevu sorununu büyütmekle, ilaç sıkıntısı yaratmakla meşguldünüz. Bu ülkede güvenecek tek bir kurum bile bırakmadınız. Yitip giden hayatların hesabını hukuk önünde elbette bir gün vereceksiniz. O koltuğu “işgal” ettiğin her saniye için sana yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasıyla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, 22’si tutuklu 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilere yönelik “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “nitelikli dolandırıcılık”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamaları yöneltilirken, toplamda 177 yıl 6 aydan 589 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı ile diğer şüphelilerin yaşanan olaylarla ilgili telefon konuşmaları iddianamede detaylı bir şekilde yer aldı. Şüpheliler arasında geçen konuşmalarda, usulsüz işlemler ve eksikliklerin nasıl yapıldığı ve hastaların nasıl mağdur edildiği anlatıldı. Ayrıca, bebekleri kaybeden ailelerin ifadelerine de yer verildi. Soruşturma devam ederken, Savcı Y.E’nin bazı şüpheliler tarafından tehdit edildiği ve ailesine zarar verileceği yönünde bilgilere ulaşıldı. Tehdit iddialarıyla ilgili ayrı bir soruşturma başlatıldı.

İddianame, gönderildiği Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından inceleniyor. Gözaltına alınan ve tutuklanan şüpheliler hakkında ise adli süreç devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Sözcüsü, Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu Yenidoğan Çetesi Açıklamasıyla Sert Bir Dille Eleştirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin