1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP Sözcüsü’nün Cuma Hutbesi Eleştirisi Olay Yarattı!

CHP Sözcüsü’nün Cuma Hutbesi Eleştirisi Olay Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesettürün önemine dikkat çeken son Cuma hutbesini hedef alan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısıyla tepki çekti. Ayetlerin okunduğu Cuma hutbesine ‘saçmalık’ diyen ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı eleştiren Yücel, “Bir Diyanet İşleri Başkanı var ki akıllara zarar! Geçtiğimiz Cuma hutbesinde, kadınların yüz, el ve ayakları hariç örtünmesi gerektiğini, kadınların gençlerin erken yaşta evlenmesi gerektiğine dair bir şeyler saçmalamış” dedi. Yücel, Diyanet İşleri Başkanı’nın Anayasa’ya göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu unuttuğunu belirtti ve kadınların giyimine, yaşam tarzına ve evlilik yaşına karışılamayacağını vurguladı.

CHP Sözcüsü Yücel’in açıklamalarına sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi. Anadolu-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü ve Diyanet-Sen eski Başkanı Mehmet Bayraktutar, Cuma hutbesine ‘saçmalık’ denilmesine karşı çıkarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek verdiler. Bayraktutar, Kur’an-ı Kerim’in emirlerine uyma gerekliliğini vurgulayarak “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş görevini yerine getirmiştir” şeklinde konuştu. Bayraktutar, dinin anlatılması ve yaşanması için Ali Erbaş’ın yaptığı açıklamaların doğru olduğunu savundu.

CHP’nin laikliği istismar ettiğini belirten Bayraktutar, Müslümanlara laiklik adı altında müdahale etmeye çalıştığını söyledi. Bayraktutar, CHP’nin tarihsel olarak dejenarasyona sürükleyen bir zihniyete sahip olduğunu ve Diyanet İşleri Başkanı’nın görevinin Müslümanlara doğru yolu göstermek olduğunu ifade etti. Bayraktutar, CHP’nin eleştirilerini siyasi bir amaç için kullandığını belirterek, Ali Erbaş’ın yanında olduklarını ve dinin emirlerini hatırlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğunu hatırlatarak, CHP’nin bu kuruma tahammülsüz olduğunu belirtti. Bayraktutar, Cuma hutbesinin Müslümanlara hitap ettiğini ve gayrimüslimleri muhatabı olmadığını ifade ederek, toplumun ayrıştırılmasına karşı çıktı. Mustafa Güçlü ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın anayasal görevini yerine getirdiğini belirterek, Cuma hutbesinin Müslümanlara yönelik olduğunu ve toplumun normal ilişkilerini sürdürdüğünü ifade etti. Güçlü, CHP’nin açıklamasını kutuplaştırmaya yönelik bir eylem olarak gördüğünü belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Sözcüsü’nün Cuma Hutbesi Eleştirisi Olay Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin