1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP, TİP Milletvekili Can Atalay İçin TBMM’yi Toplamaya Çağırdı: “Anayasa’nın Askıya Alınmasına İzin Vermeyeceğiz!”

CHP, TİP Milletvekili Can Atalay İçin TBMM’yi Toplamaya Çağırdı: “Anayasa’nın Askıya Alınmasına İzin Vermeyeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için TBMM’nin olağanüstü toplanması talebiyle ikinci kez başvuruda bulundu. Atalay, Silivri Cezaevi’nden yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararının açık bir şekilde ortada olduğunu belirterek, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un görev ve sorumluluğunu vurguladı. Can Atalay, Kurtulmuş’un Anayasa Mahkemesi kararını görmezden gelerek, Anayasa’nın ihlal edilmesine ve yasaların askıya alınmasına göz yumduğunu dile getirdi.

Talebin ardından Can Atalay, yapmış olduğu açıklamada, görevin ve sorumluluğun Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş’ta olduğunu ifade etti. Olağanüstü toplantı çağrılarının açık bir Anayasa ihlaline işaret ettiğini belirten Atalay, Anayasa Mahkemesi kararının göz ardı edilerek Anayasa’nın askıya alınmasına karşı acil bir çağrı olduğunu söyledi. Atalay, TBMM Başkanı’nın kararın uygulanmasından asli görevli ve sorumlu olduğunu belirtti.

Atalay’ın açıklamalarına göre, TBMM Başkanı’nın Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla ilgili “bize yazı yazmadı” şeklindeki ifadelerini nasıl yorumlamak gerektiği sorusuna da değinildi. Resmi Gazete’nin neden çıktığı ve özellikle Anayasa Mahkemesi kararlarının neden Resmi Gazete’de yayımlandığı konuları da Atalay’ın açıklamalarında yer aldı. Atalay, durumun açık bir şekilde ortada olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararının net olduğunu belirterek, başka kurumların kararını beklemenin ve önermenin mümkün olmadığını ifade etti.

Sonuç olarak, Can Atalay’ın açıklamalarında Anayasa Mahkemesi kararının açık bir şekilde ortada olduğu vurgulanarak, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un görev ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği üzerinde duruldu. Atalay, Anayasa’nın ve yasaların çiğnenmesine göz yumulmaması gerektiğini ve kararın uygulanmasından asli görevli olan TBMM Başkanı’nın bu konuda sorumluluk taşıdığını belirtti. Ayrıca, Atalay, Anayasa Mahkemesi kararını göz ardı ederek, Anayasa’nın askıya alınmasına izin veren herhangi bir kurumun ciddi sonuçlarla karşılaşacağını da ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP, TİP Milletvekili Can Atalay İçin TBMM’yi Toplamaya Çağırdı: “Anayasa’nın Askıya Alınmasına İzin Vermeyeceğiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin