1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP, TUSAŞ’ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Karşı “Yaşam Hakkı” Mitingi Düzenliyor

CHP, TUSAŞ’ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Karşı “Yaşam Hakkı” Mitingi Düzenliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) bugün yapılan ikinci toplantısında kararlar alındı. CHP, 27 Ekim’de gerçekleştireceği “Yaşam Hakkı” mitingini, TUSAŞ’a yapılan terör saldırısının ardından “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitingi olarak düzenleme kararı aldı.

TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan MYK, mitingin “Birlikteyiz, bir aradayız, korkmuyoruz” temasıyla İstanbul’da yapılmasına karar verdi.

Mitinge video ile çağrı yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından duyurulacağı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. İçişleri Bakanı, saldırganlardan biri kadın biri erkek olmak üzere 2 kişinin öldürüldüğünü ve saldırıyı PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini açıkladı.

Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Bakan Yerlikaya, olayın terör saldırısı olduğunu ve saldırganların PKK’lı olduğunu belirtti. Tank ve topçu mühimmatı taşınan bir mühimmat deposuna yönelik olduğu tahmin edilen saldırıda 2 saldırgan öldürüldü.

Saldırıda 5 polis yaralandı. 7 özel harekat polisi de operasyon sırasında yaralandı. Saldırganların Kahramankazan’daki taksi durağına gittikleri ve buradan TUSAŞ’a gitmek için taksiye bindikleri belirlendi.

Siyasetçiler saldırıya tepki göstererek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Demirtaş, Özgür Özel ve Bahçeli, saldırıya ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının ülkeye zarar veremeyeceğini belirtti. NATO’dan da konuyla ilgili açıklama yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP, TUSAŞ’ta Gerçekleşen Terör Saldırısına Karşı “Yaşam Hakkı” Mitingi Düzenliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin