1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’de İmamoğlu Bombası! Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir mi?

CHP’de İmamoğlu Bombası! Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de Önemli Gelişmeler

Son günlerde Cumhuriyet Halk Partisi içinde tüzük kurultayı, adaylık tartışmaları ve siyasi yasak ihtimalleri konuşulurken arka planda neler yaşandığı merak konusu. Bu konuyu aydınlatmak için çeşitli görüşmeler yaptım.

Birkaç haç önce yazdığım bir yazıda CHP’nin araştırmacı havuzu ve belediyelere yönelik çalışmalarından bahsetmiştim. Ancak, planlanan saha çalışmalarında bir rötar olduğu belirtildi. Özellikle “belediyelere karne” uygulaması için başlanması gereken anketler Eylül ayına yetişmedi.

Bu aksaklığın sebebi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları ve siyasi yasak kararının istinaf sürecinde olması. Hukukçuların suçlamaları temelsiz bulmasına rağmen İstinaf Mahkemesi’nden çıkacak karar bekleniyor.

Son dönemde “ceza ihtimali”, “yasak kararı” gibi kavramlar sıkça tartışılırken CHP’nin de bu konuda toplantı kararı aldığı görülüyor.

Bu noktada gelen bilgilere göre, parti içinde Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması fikri gündeme geldi. Eğer olumsuz bir karar çıkarsa hızla adaylık duyurusu yapılabilir ve Yargıtay kararı beklemeden ilan edilebilir.

Böyle bir senaryoda CHP liderinin İmamoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklaması bekleniyor. İmamoğlu’nun daha önceki açıklamaları da bu yönde okunabilir.

CHP içinde dillendirilen bu önerilerin nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu. Gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de İmamoğlu Bombası! Cumhurbaşkanı Adayı Olabilir mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin