1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’de Kadın Kolları Kurultayı’nda 477 oy alan Asu Kaya, Genel Başkanlık koltuğuna oturdu!

CHP’de Kadın Kolları Kurultayı’nda 477 oy alan Asu Kaya, Genel Başkanlık koltuğuna oturdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Asu Kaya, parti genel merkezinde düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Aylin Nazlıaka’dan devraldı.

Nazlıaka, yaptığı konuşmada geçmişte çetin bir mücadele verdiklerini ve eşit temsil için çalıştıklarını belirterek, “İnanıyorum ki Asu Başkanla, ekibiyle, kadın kollarımızla birlikte yapılacak olan tüzük kurultayımızda bunu hayata geçireceğiz. Eşit temsil ve fermuar sistemi de bir haktır diyoruz. Partimize yakışır şekilde bunu hayata geçirmek istiyoruz. Kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla yer alması hepimize güç ve umut veriyor. Bu nedenle bu gücü büyütmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni Genel Başkan Asu Kaya ise mücadeleyi ileri taşıyacaklarını vurgulayarak, “Partimizin önceki başkanlarının tecrübeleriyle dayanışmamız güçlenecek. Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlarla ve eşitlikçi erkeklerle omuz omuza mücadele edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyıp, eşit temsili sağlayana kadar mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaya ayrıca, “Sevgili başkanımız Nazlıaka çok başarılı işler yaptı. Biz de bu başarıları devam ettirerek, kadın örgütlerimizi daha da güçlendireceğiz. Bütün Anadolu’ya yayılacak ve kadınların Meclis’te daha fazla temsil edilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de Kadın Kolları Kurultayı’nda 477 oy alan Asu Kaya, Genel Başkanlık koltuğuna oturdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin