1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. CHP’deki Kirli Para Skandalı Büyüyor: İBB Başkanı İmamoğlu’nun En Yakın İsimleri İfşa Edildi!

CHP’deki Kirli Para Skandalı Büyüyor: İBB Başkanı İmamoğlu’nun En Yakın İsimleri İfşa Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de yaşanan kirli para skandalında her geçen gün yeni bir isim ortaya çıkıyor. Bu isimlerin arasındaki tek ortak nokta ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Son olarak adı geçen isim ise İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Hüseyin Köksal oldu. Köksal, iddialara göre 6 ay boyunca çakarlı aracıyla valizler dolusu para taşımış. Köksal’ın aracına çakar ışıkların tahsis edilmesini sağlayan kişi ise yine İmamoğlu’nun yakınındaki CHP Milletvekili Özgür Karabat. İmamoğlu’nun Mercedes’i yetersiz bulması nedeniyle İETT’nin bakım onarım ihalesini Karabat’ın şirketine verdiği biliniyor.

CHP içindeki kirli para trafiği gündemde. Paraların kaynağı hâlâ belirsizken, İmamoğlu’nun ekibinden gelen isimlerin paraları taşıdığına dair görüntüler herkesi şaşırtıyor. İmamoğlu ve ekibi il binası alımı sırasında çekilen görüntüler konusunda savunmada bulunurken, kirli para trafiği konusuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ediyor.

Fatih Keleş ve Tuncay Yılmaz gibi isimler, İmamoğlu’nun danışmanlığını yapan ve İBB Spor Kulübü Başkanı olan Keleş’in kirli para trafiğinde kilit rol oynadığı iddia ediliyor. İBB Spor Kulübü valizleriyle paraların getirildiği görüntüler, bu iddiaları destekler nitelikte. Keleş’in uzun süredir İmamoğlu ile birlikte çalışan isimlerden Tuncay Yılmaz’ın da kirli para trafiğinde adı geçiyor. Keleş’in İmamoğlu’nun şirketinde çalıştığı biliniyor.

Bursa merkezli Olay TV’yi alan Hüseyin Köksal da İmamoğlu’nun yakın çevresindeki isimlerden biri olarak kirli para trafiğinde adı geçenler arasına katıldı. Köksal’ın çakarlı lüks aracıyla valizler dolusu para taşıdığı ortaya çıktı. Köksal’a çakar tahsisini yapan Özgür Karabat ise İmamoğlu’nun en yakınındaki isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.

Savcılık ifadelerine ve CHP içinden sızan bilgilere göre, dolaşan kirli paranın 40 milyon TL’nin üzerinde olduğu iddia ediliyor. İddialara göre, paralar toplanırken önce CHP’li ilçe belediyelerinde duruldu. Bu kapsamda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin 3 milyon, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 5 milyon, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da 2.5 milyon TL ödediği söyleniyor. Bakırköy Belediyesi’nin ödeme yapmadığı ve Adalar Belediyesi’nin maddi gücü olmadığı için kirli faaliyetlere katılmadığı iddia ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’deki Kirli Para Skandalı Büyüyor: İBB Başkanı İmamoğlu’nun En Yakın İsimleri İfşa Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin