1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’DEN Mavi Vatan Açıklaması!

CHP’DEN Mavi Vatan Açıklaması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. TBMM’de Mavi Vatan konusunda konuşma yapan İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın görüşlerini kamuoyuyla paylaşan Yücel, Tan’ın konuşmasının bazı bölümlerinin çarpıtılarak linç kampanyası başlatıldığını belirtti.

Yücel, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Dış Politika Danışma Kurulu ve Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu üyeleriyle “Mavi Vatan” konulu toplantıda bir araya geldiğini anlattı. İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın konuşmasının dezenformasyonla hedef alındığını ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in bu konuya dahil olduğunu ifade etti.

CHP’nin uluslararası hukuka göre Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerdeki haklarını savunduğunu vurgulayan Yücel, Mavi Vatan’ı takip ettiklerini ve iktidarın bunu sadece seçim dönemlerinde gündeme getirip iç politika malzemesi olarak kullandığını iddia etti.

Yücel, emekli amirallerin Mavi Vatan kavramına katkılarının oluşturulmasına dikkat çekerek, bu amirallerin haksızca gözaltına alındığını ve yargılandığını belirtti. Ayrıca, Doğu Akdeniz’de yapılan sondaj faaliyetlerine dikkat çekerek bu konudaki tutumunu paylaştı.

Yunanistan’ın Türk balıkçılara yönelik tacizlerine sessiz kalındığını ileri süren Yücel, Ege Denizi’ndeki adalara Yunanistan’ın el atmasına tepki gösterilmediğini söyledi. Ayrıca, Doğu Akdeniz’de henüz münhasır ekonomik bölge ilan edilmediğini belirtti.

Son olarak, Mavi Vatan Tatbikatı isminin değiştirilmesine karşı çıkan Yücel, Mavi Vatan’ın meşru çıkarlardan ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı. Basın toplantısında Genel Başkan Yardımcıları Yankı Bağcıoğlu, İlhan Uzgel, Murat Bakan ve İstanbul Milletvekili Namık Tan da yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’DEN Mavi Vatan Açıklaması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin