1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Başkan Alper Yeğin: “Üzerinde AKP adayının adı yazan lokumların parasını bizden istiyorlar”

CHP’li Başkan Alper Yeğin: “Üzerinde AKP adayının adı yazan lokumların parasını bizden istiyorlar”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun MHP’li eski başkan Enver Demirel’in 61 akrabasını işe aldığı iddiasıyla gündeme gelmesinin ardından, CHP’li Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin de benzer bir durumu ifşa etti. Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, AKP’den devraldığı belediyenin önceki yönetiminin AKP adayı Şeyma Döğücü’nün adının bulunduğu lokumların parasını talep ettiğini belirterek israfı eleştirdi.

Yeğin, Meclis’te yaptığı konuşmada, belediyenin önceki yönetiminin israf anlayışını eleştirerek, her AKP yöneticisinin birinci dereceden yakınlarını işe almak, her meclis üyesinin akrabalarını işe yerleştirmek gibi uygulamalarla israfın örneğini verdi. Ayrıca, ilçenin parasının farklı alanlara harcanması ve hayali ihalelerle israfın arttığını belirtti.

Belediye Başkanı, belediyenin önceki döneminde gerçekleştirilen akraba atamalarını da hatırlatarak, AKP’li Şeyma Döğücü’ye neden akrabalarını işe alıp memur yaptığını sordu ve bu konuda açıklama yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyenin borçlanması ve bütçenin hızla harcanmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Başkan Yeğin, belediyenin AKP döneminde yaşanan israfı önlemek için çeşitli adımlar attıklarını ve israfın önüne geçmek için mücadele ettiklerini belirtti. Sponsorluklarla milleti umreye veya ABD tatiline gönderme yerine, belediyenin kaynaklarını daha verimli kullanarak ilçe halkının çıkarlarına odaklandıklarını ve aşırı harcamalardan kaçındıklarını dile getirdi.

Alper Yeğin’in açıklamaları, belediyenin önceki yönetiminin israfı artırdığı iddialarını güçlendirdi ve belediye yönetiminde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Belediyenin harcamalarının denetlenmesi ve kaynakların doğru kullanılması konusunda daha fazla şeffaflık sağlanması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Başkan Alper Yeğin: “Üzerinde AKP adayının adı yazan lokumların parasını bizden istiyorlar”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin