1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. CHP’li Belediye Başkan Adayı Vatandaşları İkna Etmeye Çalıştı: “Öcalan Hain Değil!” – İlginç Gelişme!

CHP’li Belediye Başkan Adayı Vatandaşları İkna Etmeye Çalıştı: “Öcalan Hain Değil!” – İlginç Gelişme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Sabah.com.tr’nin ortaya çıkardığı görüntüler nedeniyle CHP’li Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem’i konuşuyor. Şükrü Erdem, seçim çalışmaları sırasında bir kıraathanede vatandaşları terörist başı Abdullah Öcalan’ın terörist olmadığına inandırmaya çalıştı. Bu durum, Erdem’in “Öcalan hain değil” ifadeleriyle infial yaratırken, sosyal medya ve kamuoyundan tepkiler yükseldi. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Erdem’e sert bir şekilde tepki göstererek, “Ortaya çıkan görüntüler ilçede infial yaratmış durumda, herkes bu videoyu konuşuyor. Geçtiğimiz seçimlerde bizim adayımız olması onu eleştirmeyeceğimiz anlamına gelmez. Misak-ı Milli sınırları ile sorunu hiç kimse İYİ Parti’de yer alamaz.” dedi. Hasanoğlu ayrıca CHP’nin DEM ile olan ilişkileri nedeniyle Erdem’in ihraç edilmesi gerektiğini ancak sessiz kaldığını ifade etti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Hasanoğlu, yaptığı açıklamada Şükrü Erdem’in sözlerini kabul edilemez bulduğunu belirtti. Erdem’in bu ifadeleri kesinlikle bir dil sürçmesi olarak kabul edilemez ve Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimi kazanamayacağını dile getirdi. Hasanoğlu, “Misak-ı Milli sınırları ile sorunu hiç kimse İYİ Parti’de yer alamaz.” diyerek, Erdem’in daha önceki seçimde parti adayı olduklarını fakat bu durumun eleştirilere fırsat vermediğini belirtti. Ayrıca Hasanoğlu, Erdem’in özür dilemesi gerektiğini ve bu tür söylemlerin partiye zarar verdiğini ifade etti.

Hasanoğlu, geçmiş seçimde alınan oy farkından bahsederek, Erdem’in bu açıklamayı yapsaydı yine partiden ihraç edeceklerini ve adaylığını geri çekeceklerini belirtti. Ayrıca CHP yönetimini eleştiren Hasanoğlu, “Bizim bu konudaki tavrımız nettir. Yakışanı da budur. Ama bunlar çay demlenmesi gibi DEM Partililer ile demlendikleri için susuyorlar. Şükrü Erdem lafı hiç çevirmeden Türk halkından acilen özür dilemelidir.” şeklinde konuştu.

Sabah.com.tr’nin ortaya çıkardığı görüntülerde CHP’li Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı Şükrü Erdem’in terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı aklamaya çalışan skandal ifadeleri büyük yankı uyandırmıştı. Erdem’in açıklamalarında, “Siz bana güvenin, Abdullah Öcalan hain değil! PKK falan yok, bitti o işler.” sözleri kullanılmıştı. Bu durum, kamuoyunda ve sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara sebep oldu ve Erdem’e yoğun eleştiriler yöneltildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediye Başkan Adayı Vatandaşları İkna Etmeye Çalıştı: “Öcalan Hain Değil!” – İlginç Gelişme!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin