1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Belediye Başkanı SGK Borçları İçin Şok Açıklama Yaptı: Kamunun Bu Tavrı Anlaşılmaz!

CHP’li Belediye Başkanı SGK Borçları İçin Şok Açıklama Yaptı: Kamunun Bu Tavrı Anlaşılmaz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının tahsilatı konusundaki tartışmalar devam ederken, CHP’li Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, belediye ve iştiraklerine ait olan SGK borçlarının tahsilatı için ödeme emrinin geldiğini duyurdu.

Yetişkin, Efeler Belediyesi ve iştiraklerinin bugünkü rakamlara göre 308 milyon TL civarında bir SGK borcu bulunduğunu belirtti ve bu borcun 86 milyonluk kısmı için ödeme emri alındığını aktardı. “Kamudan kamuya borçlanmadaki icra işlemlerini anlamak mümkün değil” diyen Yetişkin, süreci yorumladı.

Belediye hesaplarına henüz bloke konulmadığını ve 15 günlük yasal itiraz sürecinin devam ettiğini ifade eden Yetişkin, “86 milyon TL üzerinden icra takibi başlatıldı. Daha fazlası da gelebilir ancak şu an için bloke konmadı. Yasal süre içinde en az 23 milyon TL ödenmesi isteniyor. Bu pek mümkün gözükmüyor, ancak görüşmelere devam edeceğiz” dedi.

Yaşanan gelişmelerin belediyenin hizmetlerine engel olabileceği üzerine şüpheleri dile getiren Yetişkin, “Belediyeler zaten büyük bir borç yükü altında. Kamu alacağı nedeniyle icra işlemlerinin başlatılması, sanki belediyenin hizmet etmesini istemedikleri izlenimini yaratıyor. Zaten paramız yokken bir de haciz işlemleriyle karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ülke genelindeki diğer belediyelerde de SGK borçlarının bulunduğuna dikkat çeken Yetişkin, “Borçlarımızı ödeyeceğiz ancak kamunun bu tavrını anlamak mümkün değil. Her belediyenin kısmen de olsa SGK’ya borcu var. Diğerlerini de takip edeceğiz, neler yapacaklarını göreceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediye Başkanı SGK Borçları İçin Şok Açıklama Yaptı: Kamunun Bu Tavrı Anlaşılmaz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin