1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. CHP’li Belediye Başkanı Skandal Atamalara Devam Ediyor: Kıyaklar ve Akrabalık İlişkileri Palazlanıyor!

CHP’li Belediye Başkanı Skandal Atamalara Devam Ediyor: Kıyaklar ve Akrabalık İlişkileri Palazlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen CHP’li Mustafa Bozbey, skandal atamalarına devam etmektedir. Bozbey, eşinin kız kardeşi Sezen Uğurlu(baldız)‘yu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na getirdi. Daha sonra CHP’li milletvekili Kayıhan Pala’nın eşi olan Şafak Pala( mv eşi)‘yı, Kültür ve Sosyal İller Daire Başkanlığı’na atamıştır.

Bu atamaların yanı sıra Bozbey, kendisine yakın olan Işıkyıldız ailesinden Pınar Işıkyıldız (ex damadın yeni eşi) ve Yalçın Işıkyıldız(ex damat) çiftini üst düzey görevlere getirdi.

Pınar Işıkyıldız, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’na atanırken, Yalçın Işıkyıldız da BURFAŞ’ın yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Bozbey’in son kıyaklarından biri de yeğeni Furkan Bozbey( yeğen)‘i, BURKENT şirketinin başına getirmesidir.

Ayrıca yıllarca yanında çanta gibi gezdirdiği fotoğrafçısı Sedat Akar (fotoğrafçısı)‘ı TARIM A.Ş GenelMüdürü olarak atamıştır.

Mahalle Muhtarı Mehmet Saldız(muhtar) ise TARIM A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak Bozbey tarafından atanmıştır.

Mustafa Bozbey, 1999-2019 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde de benzer skandallarla gündeme gelmiştir. Yani aslında bu yaşanan ilk değil. Bozbey’in, aile vakfı olarak kurduğu NİLVAK üzerinden büyük rant elde ettiği iddiaları da bulunmaktadır. Bozbey’in atamaları ve akraba, dost kıyakları Bursa‘da ve siyasi arenada tepki çekmektedir. Halk, belediye başkanından bu tür skandal uygulamalar yerine şeffaf, adaletli ve liyakate dayalı atamalar beklemektedir.

CHP’li Mustafa Bozbey’in skandal atamaları, parti içinde de eleştiri konusu olmuştur. Parti içi demokrasi ve ahlaki değerler açısından da soru işaretleri uyandıran atamalar, CHP’nin itibarına zarar vermektedir. Bozbey’in akraba, dost ve hemşehri atamaları, halkın güvenini sarsmaktadır. Siyasetin temeli olan hizmet anlayışı ve kamu kaynaklarının dürüst ve adaletli bir şekilde kullanılması gerekliliği göz ardı edilmemelidir. Bozbey’in skandal atamalarının bir an önce düzeltilmesi ve liyakatin ön plana çıkarılması, Bursa‘da ve Türkiye genelinde siyasetin ve demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından önemlidir.

Netice olarak, CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in skandal atamaları, kamuoyunda ve siyasette tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Bozbey’in akraba, dost ve hemşehri atamaları, adalet, liyakat ve şeffaflık ilkelerine aykırıdır. Bozbey’in bu tür uygulamalardan vazgeçerek, halkın taleplerini dikkate alması ve dürüst yönetim anlayışını benimsemesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediye Başkanı Skandal Atamalara Devam Ediyor: Kıyaklar ve Akrabalık İlişkileri Palazlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin