1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Belediye Başkanları Enkaz Edebiyatına Başvurdu: İşçiler Beklemede!

CHP’li Belediye Başkanları Enkaz Edebiyatına Başvurdu: İşçiler Beklemede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerinde seçilen CHP’li belediye başkanları, vaat ettikleri projeleri gerçekleştirememenin verdiği sıkıntıyla karşı karşıya kaldılar. Borçlarını bahane göstererek projeleri ertelediler. Bu sıkıntılara ek olarak, Buca ve Bornova belediyelerinde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanmış durumda ve sendika grev ilanı asmış durumda. Konak ve Karabağlar belediyelerinde ise işçilere maaşların zamanında ödenmemesi nedeniyle kriz çıktı. İşçiler eylemler gerçekleştirdi ve maaşlarının zamanında ve tam olarak ödenmesini talep ettiler.

Konak Belediyesi’nde işçilerin maaşlarını zamanında alamaması ve sosyal haklarının ihlal edilmesi, sendikayı ve işçileri açıklama yapmaya yöneltti. İşçiler, maaşlarının zamanında ödenmemesi nedeniyle evlerini geçindiremez hale geldiklerini belirttiler. Bu durumun motivasyon kaybına ve mutsuzluğa neden olduğunu ifade ettiler. Talepleri, maaşların zamanında ve eksiksiz ödenmesi oldu. Bu eksiklikler, işçilerin yaşamlarını olumsuz etkiledi ve motivasyonlarını düşürdü.

Merbel işçileri, 6 ay boyunca maaşlarını alamamanın getirdiği belirsizliklerle mücadele ettiler. Tüm çabalarına rağmen maaşlarının zamanında ödenmediğinden, sürekli bir belirsizlik ve endişe içinde olduklarını dile getirdiler. Sosyal demokrat belediyelerde çalışan işçilerin maaşlarının zamanında ödenmemesi ve haklarının gasp edilmesi, işçilerin yaşamını olumsuz etkiledi. Merbel işçileri, maaşlarının zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödenmesi talebinde bulundular. Bu sorunların çözülmesi ve işçilerin geleceği hakkında belirsizliklerin sona ermesi için adımlar atılmasını istediler.

Maaşların zamanında ödenmemesi nedeniyle işçilerin maddi ve manevi olarak zor durumda kaldığı vurgulandı. Belediye yönetimine çağrıda bulunan işçiler, hak ettikleri ücretlerin eksiksiz ve zamanında ödenmesini talep ettiler. İşçiler, çalışma ortamında belirsizlikten ve endişeden uzaklaşmak istediklerini belirttiler. Belediye binası önünde toplanarak taleplerini dile getiren işçiler, basın açıklaması yaparak seslerini duyurmaya çalıştılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediye Başkanları Enkaz Edebiyatına Başvurdu: İşçiler Beklemede!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin