1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Belediyelerde Skandal İşçi Alımları Ortaya Çıktı: Son Aylarda Yapılan Atamaların Detayları

CHP’li Belediyelerde Skandal İşçi Alımları Ortaya Çıktı: Son Aylarda Yapılan Atamaların Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’den Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer göreve başladığı gün, eski başkan Kemal Deniz Bozkurt döneminde yapılan skandal işçi alımlarının detayları ortaya çıktı. Bozkurt’un aday olmayacağının belli olmasının ardından CHP Meclis Üyesi Muharrem Daş’ın eşi Gülşah Daş’ın Afet İşleri Müdürü olarak atanması, eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Kemal Şahin’in başkan yardımcısı ve Hukuk İşleri Müdürü olarak atanmasıyla devam etti. Bozkurt, ayrılma kararı sonrasında özellikle CHP eski ilçe yöneticilerini çeşitli müdürlük pozisyonlarına atayarak belediyede büyük değişikliklere yol açtı.

Bu atamalarla yetinmeyen Bozkurt, eski ilçe yöneticilerinden Ali Rıza Demirbilek’i İnovasyon ve Teknoloji Müdürü, Renaz Kılıç’ı Sağlık İşleri Müdürü, Esra Yıldız Taşgülük’ü ise Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak atadı. Ayrıca, Ruhsat Denetim Müdürü olarak da CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Emine Polat’ın oğlu Mehmet Polat atanırken, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne Senem Özmen, Yerel Hizmetler Müdürlüğü’ne ise CHP ilçe yöneticisi Murat Boduroğlu getirildi.

Bozkurt’un bu hızlı atamalarla birlikte dört farklı müdürlük açtığı ve bu sayede atamaları gerçekleştirdiği öğrenildi. Ayrıca, Afet İşleri Müdürlüğü, Akıllı Ulaşım Sistemler Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü’nün meclis kararıyla açıldığı belirtildi.

Şişli Belediyesi’nde de benzer bir skandal yaşandı. Eski başkan Muammer Keskin’in 1 ay içerisinde 330 kişiyi işe almasıyla halkın tepkisini çektiği ve atamaları birim müdürlerinin yakınları arasından yaptığı ortaya çıktı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin de son bir ayda 115 kişiyi, Maltepe Belediyesi’nde ise 250 kişiye kadro açıldığı belirlendi. Ancak, bu atamaların yeni başkanlar tarafından gözden geçirilerek bazı kişilerin işten çıkarıldığı da bildirildi.

Sonuç olarak, CHP’li belediyelerde yaşanan skandal işçi alımları ve atamaların ardından yapılan yeni müdürlük açılışları ve eş dost kayırmacılığıyla ilgili birçok tartışma başladı. Belediyelerde liyakat yerine siyasi kayırmacılığın hâkim olduğu iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu durum, CHP’li belediyelerdeki yönetim anlayışına dair şeffaflık ve adalet konularında sorgulanmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediyelerde Skandal İşçi Alımları Ortaya Çıktı: Son Aylarda Yapılan Atamaların Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin