1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Belediyelerin Okul Temizliği Girişimleri Milli Eğitim Bakanlığı’nı Rahatsız Etti!

CHP’li Belediyelerin Okul Temizliği Girişimleri Milli Eğitim Bakanlığı’nı Rahatsız Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulların temizlik ve personel tedarikinde yaşanan sorunlar, okulları hastalık yuvası haline getirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Dersimiz Eğitim Desteğimiz Temizlik” diyerek, okullarda temizlik seferberliği başlattı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu girişimi engelleyerek, okul müdürlerine asla yardım talebinde bulunmamaları yönünde WhatsApp mesajı gönderildi.

Balıkesir’de yaşanan bu durumun yanı sıra Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de kent genelindeki okullarda temizlik çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, haftada 30 okulun genel temizliğini yaparak bir ayda toplamda 120 okulu temizledi. Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Batur, detaylı temizlik çalışmalarının sınıflardan lavabolara, koridorlardan bahçelere kadar devam ettiğini belirtti. Bu çalışmaları 70 personel ve 6 araçla gerçekleştirdiklerini ifade eden Batur, öğrencilerin daha hijyenik bir ortamda eğitim almaları için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine gönderilen uyarı mesajında, Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunulmaması gerektiği ve bu durumun iyi niyetin suistimal edilme riski taşıdığı belirtildi. Okul müdürlerine bu konuda uyarıda bulunulması ve talepte bulunulmaması yönünde tüm öğretmenlerin, velilerin ve okul aile birliği üyelerinin bilgilendirilmesi talimatı da verildi.

Temizlik konusunda yaşanan bu tartışmalar, okulların sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Okulların temiz ve hijyenik bir ortamda olması, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde eğitim almaları açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle, belediyelerin ve okul idarecilerinin iş birliği yaparak okulların temizliği ve hijyenine daha fazla önem vermesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediyelerin Okul Temizliği Girişimleri Milli Eğitim Bakanlığı’nı Rahatsız Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin