1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Belediyelerin SGK Borçları Korkutucu Boyutlara Ulaştı!

CHP’li Belediyelerin SGK Borçları Korkutucu Boyutlara Ulaştı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’deki belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim borçları ve ödeme durumları konusunda yakın zamanda önemli bir tartışma başladı. Yapılan analizler, belediyelerin ve özellikle belediye şirketlerinin SGK’ya olan borçlarının oldukça yüksek olduğunu ortaya koydu. 96 milyar TL’lik toplam belediye prim borcunun 79 milyar TL’si belediye şirketlerine ait. CHP’ye bağlı belediyelerin toplam borcu ise 65.1 milyar TL olarak belirlendi.

SGK’ya en çok borcu olan ilk 20 belediyeden 16’sının CHP’ye ait olduğu görüldü. Benzer şekilde, ilk 50 belediyeden 39’u CHP’li belediyeler olarak belirlendi. Türkiye genelindeki 1402 belediyenin toplam borcu ise 96 milyar TL seviyesinde.

81 büyükşehir ve il belediyesinin toplam borcu 36.7 milyar TL olarak hesaplandı. Bu belediyelerden 35’i CHP’li olup, bu CHP’li belediyelerin borcu 26.2 milyar TL’yi bulmakta. Diğer 46 il ve büyükşehir belediyesinin borcu ise bu rakamın yaklaşık iki katına denk gelmekte.

Analizler, belediyelerin yanı sıra belediyelere bağlı şirketlerin de SGK borçları noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını göstermekte. SGK’ya 1 milyar TL üzerinde borcu olan 14 belediyeden 11’i CHP’ye bağlı belediyelerden oluşmakta. Bu 14 belediyenin toplam borcu 31 milyar TL seviyesinde ve CHP’li belediyelerin borcu bu rakamın büyük bir kısmını oluşturmakta.

SGK’ya 500 milyon TL üzerinde borcu olan 26 ilçeden 24’ü CHP’li belediyelere ait. Özellikle Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Şişli gibi büyük şehirlerde bulunan CHP’li belediyelerin şirketleri, SGK’ya milyarlarca TL’lik borçlarla karşı karşıya. Örneğin, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının toplam borcu 5.751.911.224 TL olarak kaydedildi.

Sonuç olarak, Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan prim borçları hala önemli bir sorun teşkil etmekte. Özellikle CHP’ye bağlı belediyelerin bu borçların büyük bir kısmını oluşturması, konuyu daha da hassas hale getirmekte. Bu noktada belediyelerin borçlarını ödeyebilmeleri için ciddi bir düzenleme ve çözüm yolunun bulunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Belediyelerin SGK Borçları Korkutucu Boyutlara Ulaştı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin