1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Bulut, Uyuşturucu Kullanımının TBMM’de Araştırılması İçin Teklif Verdi – İşte Detaylar

CHP’li Bulut, Uyuşturucu Kullanımının TBMM’de Araştırılması İçin Teklif Verdi – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, uyuşturucu madde kullanımında yaşanan artışın araştırılması için TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Bulut, uyuşturucu kaçakçılığını ve kullanımını artıran internetin de etkisiyle uyuşturucu kullanım oranının tehlikeli biçimde yükseldiğini belirtti. Kendisinin yaptığı değerlendirmede, “Bu sorunun ortadan kaldırılmasında veya etkilerinin azaltılmasında yalnızca polisiye tedbirlerin yeterli olmayacağı açıktır” ifadelerini kullandı.

Bulut, uyuşturucu madde kullanımında yaşanan artışın nedenlerinin ve uyuşturucu madde kullanımının bireye ve topluma etkilerinin belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını talep etti. Hazırladığı önergeyi TBMM Başkanlığı’na sunan Bulut, madde kullanımının toplumsal bir sorun haline geldiğine dikkat çekti.

Bulut, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığı rotalarında halen sıklıkla kullanıldığını vurgulayarak, İspanyol polisinin Türkiye’den çıkan bir kargo gemisinde 4 ton kokain ele geçirdiğini hatırlattı.

Uyuşturucu madde kullanımının toplumsal, kültürel, psikolojik ve eğitsel alanlarla bağlantılı olduğunu belirten Bulut, ilkokullara kadar inen uyuşturucu kullanımının halk sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Ayrıca, 2023 yılında 6 milyar 928 milyon 184 bin 418 lira harcanmasına rağmen uyuşturucunun yaygınlaşmasının önlenemediğini de dile getirdi.

Bulut’un Meclis araştırma önergesine göre, uyuşturucu ile mücadelede polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı ve bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Aileler, emniyet güçleri, üniversiteler, yerel yönetimler, medya ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle sürdürülebilir ve etkili bir mücadele gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Bulut, Uyuşturucu Kullanımının TBMM’de Araştırılması İçin Teklif Verdi – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin