1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Gökhan Günaydın’dan Anayasa Mahkemesi’ne İptal Başvurusu!

CHP’li Gökhan Günaydın’dan Anayasa Mahkemesi’ne İptal Başvurusu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 7511 sayılı ‘Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ ile 7512 sayılı ‘Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu. Günaydın, bu kanunların kamu yararına aykırı düzenlemeler içerdiğini belirterek konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Günaydın, söz konusu kanunların Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ve içerdikleri düzenlemelerin aceleye getirildiğini vurguladı. Kanunlarda yer alan rekabet kurulu yetkilerinin kanun ve Devlet Memurları Kanunu’na aykırı olduğunu ifade etti. Ayrıca Rekabet Kurulu’nun firmalara tanınan savunma hakkının yetersiz olduğunu, ürün ihtisas borsalarındaki usul ve esasların belirsiz olduğunu ve Reklam Kurulu’nun ifade hürriyetine aykırı kararlar verebilmesini eleştirdi.

Ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını belirten Günaydın, ekonomideki bozulmanın AKP’nin uyguladığı ekonomi politikalarının sonucu olduğunu ifade etti. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğun engellenmesi gerektiğini ancak bu kavramların kanunda tanımlanmadığını belirtti. Bu durumun idareye keyfiyet verdiğini ve ticaret hayatını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu’nda ise, vakfa verilen sınırsız özlük hakları, üniversite kurma yetkisi ve vergi muafiyetinin kamu yararını aşacak şekilde tanındığını söyleyen Günaydın, bu düzenlemelerin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Vakfın vize aracılık hizmetlerinden elde ettiği geliri alabilmesi ve emekli aylığı gibi sosyal güvenlikle ilgili düzenlemelerin dışında tutulması da eleştirildi.

Gökhan Günaydın, bu sebeplerle Anayasa Mahkemesi’ne başvurduklarını ve yasanın iptal edilmesi gerektiğini savundu. Sonuç olarak, Günaydın tarafından yapılan bu başvuruların hukuksal süreçte nasıl bir sonuç doğuracağı ve Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararın Türk ticaret kanunu ve Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanunu üzerindeki etkileri merak konusu olmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Gökhan Günaydın’dan Anayasa Mahkemesi’ne İptal Başvurusu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin