1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li İlgezdi: AKP Kadına Yönelik Şiddeti Meşrulaştırıyor!

CHP’li İlgezdi: AKP Kadına Yönelik Şiddeti Meşrulaştırıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın verilerine göre 2024’ün ilk 7 ayında 145 bin 885 kadının Şiddetle Mücadele Hattı’na başvurduğunu belirtti. İlgezdi, bu durumun AKP’nin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yetersiz kaldığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Milletvekili, “AKP iktidarı kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya hizmet ediyor” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kadına yönelik şiddetle ilgili rakamlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı. İlgezdi, konuyla ilgili şunları söyledi:

“-Kadına yönelik şiddetin arttığı bir dönemde yaşıyoruz, kadınların can güvenliği tehlikede. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı verilerine göre, 2024’ün ilk 7 ayında 145 bin 885, 2013’ten 2024 Temmuz’una kadar ise 2 milyon 731 bin 943 kadının Şiddetle Mücadele Hattına başvurduğunu görüyoruz, gerçekten korkunç bir durum!”

“TÜRKİYE KADINLAR İÇİN İŞKENCE MERKEZİ”

“-Türkiye, kadınlar için adeta bir işkence merkezi haline geldi. 2015 yılına göre 2016’da Şiddetle Mücadele Hattına başvuru sayısı 2 kattan fazla arttı. 2015 yılında 117 bin 565 kadın başvururken, 2016’da bu sayı 241 bin 27’ye yükseldi.”

“-2024 yılının sonunda bu sayının ne olacağını kimse bilemiyor. Gerçekten etkili önlemler alınması için ne bekleniyor? Türkiye’de kadınların tamamen yok olmasına mı izin verilecek? Şiddet durdurulmalı, kadınlar korunmalı.”

“ŞİDDETİN ÖNLENEMEDİĞİ APAÇIK ORTADA”

“-Şiddetin önlenemediği çok açık bir şekilde ortada. 2024’ün ilk 6 ayında 16 kadın tedbir kararına rağmen öldürüldü. Sokakta vahşice katledilen kadınların bu durumu ‘ülkenin gerçeği’ veya ‘normalimiz’ olarak kabul edilemez.”

“-Şiddet mağduru kadınlar yetkili mercilere başvuruyor, tedbir ve koruma kararı alınıyor ancak koruma sağlanmıyor, kadınlar öldürülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sığınma evi sayısı sadece 6 yılda 2 arttı, bu durum inanılmaz ancak üzücü.”

“-2018 yılında 110 olan sığınma evi sayısı, 2024 yılı itibariyle sadece 112’ye yükseldi. AKP iktidarı, kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya ve normalleştirmeye hizmet ediyor. Millete hizmet ettiklerini iddia eden AKP iktidarı, aslında kime hizmet ettiğini göstermiş oluyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li İlgezdi: AKP Kadına Yönelik Şiddeti Meşrulaştırıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin