1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li İstanbul Meclis Üyesi Yenidoğan Çetesinden İstifa Etti!

CHP’li İstanbul Meclis Üyesi Yenidoğan Çetesinden İstifa Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükçekmece’de meydana gelen ve en az 12 bebeğin ölümüne neden olan “Yenidoğan” çetesi soruşturması kapsamında ismi geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Ahmet Atilla Yılmaz, CHP’den istifa etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Medyada doğru olmayan bilgiler yayınlanıyor; efendim bu olayda DEM Partili bir isim varmış gibi. Bu söylentilere inanılmasın. Eğer CHP’li bir üye varsa bunu partide tutan namussuz ve şerefsizdir” demişti.

Soruşturma kapsamında adı gündeme gelen Medilife Beylikdüzü Hastanesi’nin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz, istifa dilekçesini CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’na sunarak istifasını duyurdu. Yılmaz, Özel’in açıklamalarının ardından istifa kararı aldığını belirtti ve “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine zarar vermemek için partiden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi ve Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı Ahmet Atilla Yılmaz’ın istifa dilekçesinde, “Bu vahim olayda adımın anılması beni derinden üzmüştür. Adaletin bir an önce sağlanması için elimden geleni yapacağımı belirtmek isterim. Her ne kadar suçlamalar yöneltilmemişse de bu durum beni derinden etkilemiştir. Bu sebeple partimden istifa etme kararı aldım” ifadelerine yer verildi.

Odatv’nin haberine göre, Yılmaz’ın istifasının ardından sağlık sektöründeki usulsüzlüklere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında detaylar ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı uzman raporunda, yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan tıbbi hatalara dikkat çekildi. İddianamede, suç örgütünün yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki eksikliklerle SGK’den yüksek ödemeler almayı amaçladığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yenidoğan çetesinin faaliyetleriyle ilgili net bir karar verilene kadar sessiz kalmayacağız. Bu olaylar cezasız kalmayacak, adalet yerini bulacak” dedi.

Hastanelerdeki skandalın ortaya çıkmasında önemli bir rol oynayan doktor T.E.’nin başvurusuyla başlatılan soruşturmanın detayları da gün yüzüne çıktı. Şüpheliler arasında geçen telefon konuşmaları, eksikliklerin ve usulsüzlüklerin nasıl yapıldığını gözler önüne serdi.

İstanbul’da yaşayan ailelerin ifadeleri de soruşturmanın önemli bir parçasını oluşturuyor. Bebeklerini kaybeden aileler, yaşadıkları mağduriyeti ve hastanelerdeki ihmalleri anlatarak adaletin yerini bulmasını istiyor.

İddianame kapsamında toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9 aya kadar hapis cezası istenen şüphelilerin yargılanması devam ediyor. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Y.E’nin olayla ilgili tehdit edilmesine ilişkin ayrı bir soruşturma da devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li İstanbul Meclis Üyesi Yenidoğan Çetesinden İstifa Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin