1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Karabat: “Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi Dayatması!”

CHP’li Karabat: “Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi Dayatması!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AKP’nin Meclis’e sunduğu ve kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan kart sahiplerinden yıllık 750 lira katılma payı talep edilmesini öngören yasa teklifine sert tepki gösterdi. Karabat, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular ve kredi kartı limitine vergi getirdiler. ‘Bütçe gelirleri yetmediği için ek vergi koyduk’ demiyorlar, ‘kredi kartı limiti katılma payı’ diyorlar” ifadeleriyle yeni düzenlemeyi eleştirdi.

AKP’nin yasa teklifi, kredi kartı sahiplerinden alınacak katılma payının savunma sanayisine aktarılmasını öngörüyor. Ayrıca, ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araçlarda ise 1.500 TL tescil ücreti alınması planlanıyor. Tapu ve kadastro işlemlerinde ise alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira katılma payı alınacak. Diğer işlemlerde bu ücret 375 lira olacak.

“Savunma sanayi bahane, deli dumrul vergileri şahane” diyen Karabat, AKP’nin tutarsız politikalarının ülkeyi ekonomik olarak belirsizliğe sürüklediğini belirtti. Karabat, “Yeni vergi olmayacak dediler, ardından dünyada eşi benzeri olmayan bir vergi uydurdular ve kredi kartı limitine vergi getirdiler” diyerek hükümeti eleştirdi. Noter, tapu ve kadastro işlemlerinin yanı sıra çocuk oyuncaklarına bile yeni vergiler getirildiğine dikkat çeken Karabat, “Tüm bu beceriksizliğin üzerini savunma sanayiyle örtmeye çalışıyorlar” dedi.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’ndan bütçeye para aktarılmayacağına dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamalarına da değinen Karabat, bu açıklamaları şaşkınlıkla karşıladığını ifade etti. “Bütçe zaten delik deşik. 2024 Ocak-Ağustos döneminde bütçe açığı 973,6 milyar TL oldu. Yıl sonunda bu rakam 2 trilyon TL’yi bulacak” diyen Karabat, hükümetin yeni vergilerle bu açığı kapatmaya çalıştığını ancak bu yaklaşımın çözüm getirmeyeceğini vurguladı.

Karabat, AKP’nin ekonomik ve siyasi politikalarının sürdürülemez olduğunu belirterek, “AKP için oyun çoktan bitti ama oyundan çıkmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Karabat: “Kredi Kartı Sahiplerine Yeni Vergi Dayatması!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin