1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Milletvekili Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Skandalı Ortaya Çıkardı: Kamu Zararı Ne Kadar?

CHP’li Milletvekili Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Skandalı Ortaya Çıkardı: Kamu Zararı Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yemek ihaleleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kılıç, yaptığı açıklamada, 2023 yılı Eylül ayında üniversitenin yemek ihale sürecinin başladığını ancak ihalenin pazarlık usulüyle 6 aylığına 125 milyon lira bedelle Seç-San isimli firmaya verildiğini belirtti. Daha sonra 11 Mart 2024 tarihinde yapılan ikinci ihalede en düşük teklifi veren firmanın 2 yıl için 220 milyon TL teklif verdiğini ancak bu ihalenin iptal edilerek Seç-San firmasına sadece 3 ay için 64 milyon lira bedelle ihale verildiğini söyledi. Bu durumun kamu zararına yol açtığını belirten Kılıç, olayın incelenmesi gerektiğini vurguladı.

CHP’li vekil, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin skandallarla anılan bir kurum haline geldiğini ifade ederek, liyakate değil sadakate dayalı atamaların kurumu olumsuz etkilediğini dile getirdi. Ayrıca, ekonomik olarak zor günlerde kaynak israfının yapılmaması gerektiğini savunan Kılıç, bu tür usulsüzlükleri ortaya çıkarmaya devam edeceklerini belirtti.

Sevda Erdan Kılıç, konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yöneltilen sorular arasında, yemek ihalelerinin neden iptal edildiği, ihale süreçlerinin detayları ve ihaleyi kazanan firmaların üniversite yönetimiyle bağlantısının incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Diğer yandan, Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki gelişmelerle ilgili tepkiler de sürüyor. AKP’li Usta, öğrencilerin gözaltına alınmasını eleştirirken, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde yemek fiyatlarına yapılan zam da gündemdeki yerini koruyor. Ayrıca, İzmir’de düzenlenen protesto gösterilerinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e istifa çağrıları yükseldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Milletvekili Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Skandalı Ortaya Çıkardı: Kamu Zararı Ne Kadar?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin