1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. CHP’li Sarıbal: “DEDAŞ’ın Sorumluluğu Net! Anız Sensin Mi Ortada?”

CHP’li Sarıbal: “DEDAŞ’ın Sorumluluğu Net! Anız Sensin Mi Ortada?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili ve PM üyesi, Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan yangın facialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sarıbal, değerli basın emekçilerini selamlayarak, basının öneminin altını çizdi ve özgür medyanın siyasete, ticarete ve vesayete teslim olmuş medyayı selamladı. 20 Haziran’da Diyarbakır’ın Çınar, Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde yaşanan yangınlar hakkında Tarım Orman Bakanı’nın yaptığı açıklamayı eleştiren Sarıbal, olayın gerçek sebeplerinin tartışılmadığını vurguladı.

Sarıbal, bakanlığın yıllardır sorumluluğunu yerine getirmemesinin ve elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ’ın ihmallerinin üzerinde durulmamasını eleştirdi. DEDAŞ’ın bölgedeki elektrik hatlarının bakımının ihmal edildiğini gözlemlediklerini belirten Sarıbal, yangının tamamen elektrik iletim hatlarından kaynaklandığını iddia etti. Ancak DEDAŞ, bu iddiaları reddederek yangının kendilerinden kaynaklanmadığını savundu.

DEDAŞ’ın sömürgeci bir kurum olduğunu ve iktidarla iç içe geçmiş bir yapıya sahip olduğunu savunan Sarıbal, özelleştirme politikalarının da bu tür olaylara zemin hazırladığını belirtti. Elektrik kesintilerinin devam ettiğine ve insanların mağdur olduğuna dikkat çeken Sarıbal, elektriğin bir insan hakkı olduğunu vurguladı. DEDAŞ’ın 2023 yılında da benzer bir yangına sebep olduğunu hatırlatan Sarıbal, kurumun sorumluluğunu yerine getirmemesine rağmen devletin onu koruduğunu ifade etti.

Savcılığın, yangının elektrik hatlarından kaynaklandığını savunan bir vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştiren Sarıbal, gerçeği söylemenin neden suç olduğunu sorguladı. DEDAŞ’ın bölge halkını suçlayarak, yangının sebebini anız olarak göstermeye çalışmasını da eleştiren Sarıbal, çiftçilerin anızın zararlarını bilmesine rağmen iktidarın DEDAŞ’ı korumasını sorguladı.

Son olarak, Sarıbal, basına verdikleri belgelerle DEDAŞ’ın sorumluluğunu açıkça ortaya koyduklarını ve bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti. DEDAŞ’ın bölge için bir tehdit olduğunu ve sömürgeci politikalar izlediğini ifade eden Sarıbal, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Sarıbal: “DEDAŞ’ın Sorumluluğu Net! Anız Sensin Mi Ortada?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin