1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’li Şile Belediyesinin 925 Milyon TL Borç Skandalı Ortaya Çıktı!

CHP’li Şile Belediyesinin 925 Milyon TL Borç Skandalı Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin belediye borçlarına dair afişleri kullanarak CHP’yi eleştirmesinin ardından, CHP’li Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, belediyenin borç durumunu açıkladı. Belediyenin 31 Mart 2024 tarihi itibariyle toplam 925 milyon 244 bin 128 lira borcu olduğu ve öncesinde ihalesi gerçekleşmiş ileri tarihli sözleşmelerden doğan borçların 199 milyon 821 bin 526 TL olduğu belirtildi. Bu durum, belediye binası ve billboardlarda da afişlerle duyuruldu.

İleri tarihli sözleşmelerden doğan borçların yüksekliği karşısında CHP’li belediye yönetimi eleştirileri almaya başladı. Bunun üzerine, önceki dönem Şile Belediye Başkanı olan İlhan Ocaklı, yapılan eleştirilere cevap verdi. Ocaklı, belediyenin kazanılan temizlik hizmet araçları finansmanı için kullanılan İller Bankası kredi borcunun, belediyeyi 1 milyar TL kiralama bedelinden kurtardığını belirtti. Ayrıca Ocaklı, Şile’nin 2019’daki bütçesinin 62 milyon TL iken, 2024’te 1 milyar 245 milyon TL’ye yükselmesiyle, bütçe artışında en yüksek orana ulaşıldığını vurguladı.

Ocaklı ayrıca, CHP’li belediye yönetiminin kamuoyuna yüksek borç göstermeye yönelik algı çalışması yaptığını savundu. Belediyenin 5 yıl içinde 200 binin üzerinde vatandaşa hizmet verdiğini ve tüm hizmetlerin devam ettiğini belirtti. Şile Belediyesi, resmi nüfusu olan 45 bin kişiye hizmet sunarken, İller Bankası’ndan pay almasına rağmen, pandemi ve deprem gibi zorlu dönemlerde hız kesmeden çalışmalarını sürdürdü.

Ocaklı, belediyenin Şile halkına sunulan hizmetlerin ve yapılan yatırımların toplam bedelinin 10 milyar TL’yi aştığını ifade etti. Tüm bu gerçeklere rağmen, CHP’li belediye yönetiminin bilgi paylaşımında kötü niyetli ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu ve tüm hukuki hakların saklı olduğunu belirtti. Şile halkını ve kamuoyunu, belediye başkanlığı döneminde elde edilen başarıları ve hizmetleri doğru şekilde değerlendirmeye çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Şile Belediyesinin 925 Milyon TL Borç Skandalı Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin